openrice

Following
小瑋子
Level 1Hong Kong
有得食就開心
Overview
Reviews (3)
Photo
收銀員姐姐極度無禮
Chiu Lung Fast Food
2024-04-11
由於中環返工,所以經常光顧,但收銀員姐姐經常無禮貌,例子如下:是日午餐係滑蛋粟米牛肉飯,講滑蛋牛肉飯都唔可以,話佢真係有另一款,即炒比你,會收貴啲;又另一次午餐係豉椒蒸排骨飯,講蒸排骨飯話搵唔到,語帶諷刺話要講全個名先知道係乜嘢食物嚟講,其實都係一般,只不過價錢比較便宜,其實都忍咗佢哋無數次,但咁嘅服務態度真係差,如果將來結業都唔可以怪顧客唔幫襯,可惜投訴無門,阿姐做得幾差都日日坐係度趕客,希望食店會作出改善…Read More
TakeAway
對輪候制度不滿;食物尚算可以
五月花港台日料理
2011-10-01
sorry 好耐都無寫過食評, 今次真係忍唔住話說 我在星期3打電話book 星期5 8點鐘 8位由於問過松屋,吉壽,郎田都full晒唯有試下問呢間五月花好喇 咁就留左電話 同人數到左食飯果晚我有個同事 係7:50pm 到達五月花並表明係留左位而我8點鐘亦都到左,點知原來佢制度係 留左位 只係"優先"處理即係去到仲要再重新等位既 全部大台 拆開晒d 2位呀 3位 即刻黎果d就入晒去booking 8位輪候無了期我不停詢問帶位,點解book左 都仲要重新等候開頭佢都講左呢度制度係 要輪候 打左電話黎book 只係會優先處理 並表明已經有台執緊 好快有位(3-4個字之前又係咁講)點知一睇佢寫野返板 原來 有成4-5張都係book 8點 而且6-8位即係根本無咁多位 但係就接咁多個8位 令到個個黎晒 逼爆門口都入唔到最後 搵左個高級小小既職員 理論(應該全場都聽到我同佢既對話),我同佢講 你幾個字之前已經話執緊台 埋緊單佢就答我, 唔通趕d客人走咩.. 我同佢講 如果你係有安排過既話 根本要咁多人係門口等 book左位都要等成半個鐘 咁book黎做咩??最後 等左接近30-35分鐘先有得入去食公道d 講返佢d野食 佢d野食有d係幾好食推介 一口牛柳 酒浸雞翼 燒雞翼串 唔好試 煮蜆、炒蜆 吞拿魚(好腥) 係食既過程見到佢地d侍應其實都幾盡責 同幾樂意服務只係佢地人手實在不足 同埋等候制度 很差最後想講 人地book左 8點 ,正常預算 去到應該即刻有位(就算等 都唔好過10mins)當然都試過 一d餐廳/酒樓 係book左 去到都要輪候, 但係電話度都有交代,而五月花係無講到如果一早知道等咁耐 一定唔會揀佢(可能佢預算 有人對佢呢個制度 會有投訴 ,所以係大堂 貼左張等候須知,整左個投訴既電郵係度)…Read More
Like
Seatigerz 我仲慘過你,6個人book8點半等到9點20分。自從呢次,我班朋友已經blacklist佢
2011-11-30
七味雞軟骨
一口牛柳
桂花糕
酒浸雞翼
燒雞翼串
2011-09-30
Waiting Time
35 Minutes (Dine In)
$175 (Dinner)
Celebration
Birthday
有種被騙既感覺
Rou Sen Don
2010-01-25
同女友諗住去大窩口搵D野食下..見到呢間新開張既鋪頭..咦 門口幾靚WO 仲好多花牌添....拎張單張睇下先鰻魚反,20蚊 豬扒蛋飯25蚊 加10蚊送刺身4片好似好抵WO!拖左女朋友衝入去坐成間店都係帶有D飛仔FEEL 候生仔既員工不過佢地禮貌都算幾好坐低左 問下係咪真係有得加三文魚先~誰不知... 1切美夢幻想滅..員工:um.. 呢張紙除左小食同串燒之外 係外賣先有呢個價錢ga 呢個先係真既(拎左個餐牌出黎)食物有(主要係食定食)鰻魚定食 -38蚊 跟麵豉湯 蛋沙律 豬扒蛋 45 跟麵豉湯 蛋沙律 等等等等有冇得加10蚊 3文魚??無 想食就原價喇 28蚊3塊 wa... 女友心知被騙 想叫我走我話 :算喇 好同唔好都係食1次姐同時間 店員送上熱茶2杯好 就點左上面舉例果2個餐等左3,4個字到 女友的鰻魚定食到賣相都幾吸引 係同個日式飯盒載住有個蛋沙律(有蛋白粒+3片瓜+大生菜幾塊)都ok既個麵豉湯: 好多未勻既1粒粒..同埋唔熱..唯1特別之處係佢有羅白係入面lo.. 唉個飯: 有d粉紅色 甜甜地類似毛毛既物體係飯既右手邊而飯中間就有2條鰻魚係度好喇 半小時候 你無睇錯 係落單半小時 我既飯都黎左一樣有湯一樣有沙律個飯都幾大 大過吉野家個大牛飯味道都不俗既最後 38+45 埋單後記:女友果晚返到屋企 半夜嘔返晒d鰻魚出黎結論: 千祈咪比d平野呃!!!!!!!11睇埋上面個食評 就知道原來10蚊刺身都可能唔食得!!!!!!!…Read More
2010-01-23
$40 (Dinner)
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice