Hong Kong | Eng

Follower
Following
搵食喇老爺
Level 1Hong Kong
Overview
Reviews (1)
Photo (8)
👍🏻炒淮山麵必點🤪甜品稍有點失準😔
Aidan Cafe (Kwun Tong View)
2019-02-25
兄弟姊妹出嚟食個飯,梗係搵間氣氛後生D嘅鋪頭(上網睇其他人食評又好似講到好正咁),費事成日話我地啲老嘢同D後生嘅有代溝,唔講咁多廢話,食評依家開始。👴🏻(撮要內容;炒淮山麵一定必食!!!🐎意外黑馬水準勁好食,蘑菇雞翼都唔錯, 十分推薦,紫薯沙冰必飲,CP值超高,卡邦尼年糕水準一般,熔岩芝士麵包炸雞水準一般,炸雞🍗/打卡📷愛好者可以一試😘,炸紫菜卷幾好食,可惜份量一般,綠茶朱古力雪花冰水準一般以下,窩夫好似泥膠,質感好似謝霆鋒焗嘅嘅雞蛋仔😨)👴🏻👴🏻環境給店員服務 7/10分琴晚就九點到開始入座,店裏面環境乾淨整齊,店員提醒我哋入座至離開鋪頭開始計算90分鐘,環境都算闊落,就算老爺我而D大肥佬拖個行李喼係路上面行都仲有小小位剩,如果有帶手袋/書包/公事包,四人卡位可能坐落有D迫,不過老爺我入座前見到係籃可以借嚟擺嘢,同埋上菜嗰陣枱面嘅位置大概只可以放四五碟嘢食(已經計埋自己啲碗碗碟碟,餐具餐牌位位置),店員服務真係絕對加分,老闆亦都要為佢哋絕對加薪,落單叫嘢食嗰陣,問店員有咩推薦,店員答樣樣都咁好食,喺再三詢問下,店員推薦我哋淮山麵,真係推薦得冇錯👍🏻👍🏻👴🏻熔岩芝士麵包炸雞$128炸雞炸得唔錯,至少食落唔會柴唔會乾,沙律OK,但份量較少,雖然話係熔岩芝士麵包,個芝士只有上面嗰浸,下面嘅醬只係忌廉汁,建議最好將芝士同忌廉汁撈埋先點炸雞會更好,個脆片都唔錯,脆片上面係芝士醬,當小食就咁食真係唔錯,點埋個芝士忌廉汁認真更加好食,個包偏硬身,切開點醬食還可以。👴🏻卡邦尼年糕$78年糕唔會過硬,軟糯煙韌,卡邦尼個忌廉汁幾香,溫泉蛋切開,少少蛋汁連埋年糕蘑菇煙肉忌廉汁,一齊食真係唔錯🤤。👴🏻酥脆蘑菇雞翼$48 必點!即係忌廉汁蘑菇釀冇骨雞翼,超級無敵推薦🤪🤪好鬼好食,可能佢有經過焗烤,肉汁都鎖住晒喺裏面,咬開肉質爆曬出嚟,而且蘑菇同忌廉汁嘅香味同雞翼好撘,再加上本身雞翼係有調味過,有微微嘅香料味,令成個配搭更加正!(記得等佢攤凍少少,咬開太熱小心辣親)👴🏻炒豬腸(唔記得左個名同幾錢😭sorry)用辣醬炒(真係幾辣),上枱嗰陣好香,因為鐵板上枱,食落嗰陣好辣嘴,可能個鐵板真係太熱,有燶底嘅情況,嗰陣淨係食咗一舊就退貨,因為真係燶得太勁,但係味道唔錯嘅。👴🏻蟹黃炒淮山麵$88 超級無敵推薦必點!!!除咗蟹黃之外,仲有少量嘅海鮮(兩隻蝦一隻青口仲有少少魷魚鬚)算新鮮,淮山麵我都係第一次聽,食落有啲似生麵,同埋果汁係重點!!酸酸甜甜幾清新,撘埋個麵食真係勁正!👴🏻紫薯沙冰 (又唔記得咗幾錢😭sorry,好似大概40幾蚊) 性價比超高,大份夾抵食,仲要勁香紫薯味,唔係化學嗰隻紫薯味,好鬼正。👴🏻三色窩夫$58 感覺似中伏唔推薦點!!!🤮窩夫質地似泥膠,上面話佢似謝霆鋒雞蛋仔,實在太俾面佢,又唔淋又唔硬咁,同埋食落有浸怪味(唔係臭嘅,香嘅,唔識點形容,唔似肉桂味),仲有個糖漿食落甜到漏(仲要係唔好食嗰隻甜)仲有個雪糕係算最好食(勁似朱古力味X巢雪糕)所有嘢完全唔搭,我覺得可以叫做難食,嚴重破壞我味蕾。(可能有人鍾意可以試吓,但切勿以身試伏🤘🏻)👴🏻綠茶朱古力3.6牛乳雪花冰$58 唔太推薦聽個名就好好食啦,唔知識落點樣呢,全部都好一般,綠茶雪糕(冇錯又係好似X巢雪糕)朱古力(粉,冇錯係朱古力粉🤪)雪花冰係有牛奶味(吾重牛奶味),到最後紅豆係我覺得扣分嘅位(食落去有浸鐵銹味仲要勁甜😨嗰陣我仲好擔心以為係食完窩夫嘅後遺症)最後評價係整體一般,紅豆敗筆。 (我覺得可以慳返叫多個小食或者其他嘢都好,除咗窩夫!🌚)總結係個窩夫搞到我好大怨氣,不過其他都唔錯好食,環境其他都唔錯,淨係個炒淮山麵已經可以令我再返嚟食多次🤪🤪🤪。…Read More
+ 4
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice