Hong Kong | Eng
更新餐厅资料 商户专区
找餐厅
旅游.订座
OpenJobs
餐厅 + 地区/地址, 菜式/食品…
地图

相片 (16)
Best-valued FusionLunchSet
Divine 119
2023-02-18
路過試下,睇OP/Google Review 應該係新餐廳,menu寫主廚有10年米芝蓮經驗,平均$120 2-sets course連飲品,相當便宜。店內裝潢新派,工業風,霓虹燈裝飾,座椅舒適。前菜:鴨腿義大利飯:擺盤精緻,份量十足,米粒分明,有嚼勁,濃厚鮮美。主菜:煙燻鴨腿:類似鹽酥,但肉汁豐富,調味恰當。鵝肝Prime牛排:薄切西冷,仍做到5成熟。鵝肝偏焦脆。慢煮豬鞍:極度推薦,肉質細嫩,配搭紅棗玉桂蘋果醬,更添清新,非常期待能有以此醬做的蘋果金寶/批。總結:可以一試。…查看更多
+ 3
鵝肝牛排
慢煮豬鞍
慢煮西班牙杜洛克豬鞍
2023-02-18
$120 (Lunch)
有去無回頭嘅火鍋放題
Sankinn Taiwanese Hot Pot (tmtplaza Phase 1)
2022-06-21
適逢朋友生日又行過呢個corner位見到兩間新餐廳,燒肉vs火鍋,結果還是被台式火鍋的字眼吸引,選擇了這間餐廳。叫了個$258每位的極品套餐,選餐時餐廳經理還遊說我們選特選,說是貴$30就有珍奶、更多的小食(4款),但我們不是很感冒封門柳,就維持原案(幸虧我們堅持立場,才跌少了錢)、湯底則選擇加購$18的椰子雪耳,畢竟又老一歲,該是時候選擇養生了。進去經理帶路,頗為花心思的做了條台風走廊、又是郵筒、火車、夜市燈箱,頗適合打卡。入到用餐區,撲鼻而來的火鍋氣味,對我們這些鼻敏感一組極不友好。坐位靠牆,略擠逼,且桌面極細,因一人一煲,容納一個菜碟和肉碟已然滿了。QR code 下單便利,網速亦穩定(csl),但實質可以點的肉類只有四種,牛豬各2,牛肉有上肩肉、牛爽腩,兩者均一般,偏柴,且後者完全沒有爽口感。豬肉則有五花、梅頭,兩者均比牛肉出色,五花爽口、梅頭嫩滑,相當少有。至於小菜方面,鹵水雞蛋完全不入味,除豆腐外都一般。冷盤選了腐竹和銀耳,前者居然採用了辣根…茶飲推薦桂花,清香回甘、茉莉濃澀。下單選了口水雞、蚵仔煎、鹽酥雞;鹽酥雞是攤涼透的,硬脆;蚵仔煎偏甜口,茄汁淋面,亦是涼底,並不酥脆;反倒是口水雞,沾料好味、雞肉滑嫩,堪稱MVP。總括而言,最好吃的肉類,豬五花、口水雞、湯底雞塊,牛肉其實一般,儘管質素一致、但卻被豬2品比下去。若然真的要吃呢間,推薦首選精選$218套餐,雖則少了口水雞,但整體小吃質素一般。甜品方面則有泰國紫米雪條、牛奶磚(無奶味)、芋圓(漏單)。酒精飲料只有泰國啤酒、包裝偽日本,沒有台啤小失望。PS. 感謝閱讀到這裡,不得不說,員工服務質素真的極差,只管上菜卻不曾收碟,只好帶回口罩親手把碟遞給員工作罷,第一次覺得那服務費收的很是不值,亦是因而驅動我寫這評論…PS續. 買單走人時見到鄰客找經理投訴肉品質素下跌,比起其上次吃差太遠…友人總結還不如牛気,卻不知大家都係同集團。…查看更多
+ 2
青花椒口水雞
口水雞
2022-06-21
$300 (Dinner)
庆祝纪念
Birthday
喇沙行頭 但並不好食
Bugis@叻沙・海南雞飯
2018-01-06
今日係Vcity食飯,見到以前間越南野變成左呢間新加玻菜,又係呢間的招募牌,發現呢間同papparich都係同一個集團ge,就決定左入呢間食啦。叫左兩個午市套餐:海鮮喇沙$72、香茅豬排紅飯$62、仲跟餐加兩個小食:Roti Canai $20、米紙春卷$24。送凍/熱 飲品,不過只能夠選薏米水或羅漢果水。首先的是海鮮喇沙,望落都okge,蜆仔*3+中蝦*3+魚腐豆卜若干。湯底一般吧,椰味唔出。有兩種麵,米線+粗麵,不過可能係粗麵煮耐左,無咩勁道。跟著就係小食,Roti黎得快D,所以相片中的已經食左兩塊。Roti 好明顯唔係新鮮製作,而且係雪藏狀態下煎暖的,毫無香氣,上手也不熱。至於米紙春卷,賣相不佳,食落只覺硬。最後的是,豬排紅飯。撇除求其的刀工和擺盤,味道方面真係一個字,難食。煎豬排,但好韌同硬,而且係食唔出香茅味。紅飯,味道偏淡,而且炒得唔均勻,仲有白飯。雜項:D雞公碗碟 幾正無紙巾供應,要主動問。杯斑蘭檸檬薏米水 還不錯。星期一至日 銀聯卡$200 95折,不過今餐得195 用唔到,而且所有菜式都失望,就免得加菜湊金額了。總結:…查看更多
赞好
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice