Hong Kong | Eng
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

相片
長頭髮女侍應黑面態度掉野食趕客
Tearapy
2021-11-04
上次食過見食物味道唔錯,專登嚟同朋友食生日飯,食到一半,之前又叫人比Signal先至攞生日蛋糕出嚟,長頭髮紮馬尾嗰個女侍應,粒聲唔出就突然攞咗個蛋糕出嚟擺低!呢樣都算。都未開始食蛋糕就收走枱上面啲嘢,其中一碟食咗一半嘅薯條,係佢想收走之前已經講我哋要嘅!兩個人一齊講, 原來都聽唔到!仲直接將紙巾掉落去啲薯條上面!之後都冇講對唔住,仲啤左我哋一眼就收走左!勁嬲!!黎食生日飯唔係黎受佢氣!想搵老細反映返老細又唔見人!知你哋啲同事趕收工,但係嗰陣時只係9:30都唔好發我哋脾氣啦唔該!想食生日飯嘅人唔好黎啦!你哋只會受氣!…查看更多
2021-11-04
$300 (Dinner)
態度差 唔嗲唔吊
Some Day Or One Day Cafe
2020-11-04
本來想去食呢間餐廳,覺得環境好似真係好靚(但其實諗深一層佢啲花應該好污糟, 因為長期唔會清洗)。首先講一講決定book位嘅程序,好啦搵到電話中午12點打過去book位,係一朝早嘅事,服務員係話我答你唔到WhatsApp同事會覆你(嗰陣我心諗吓有冇位唔係睇個表就知啦咩,咁你就唔好聽電話啦)。好啦咁我WhatsApp啦,12:20分嘅WhatsApp係會到9:15至覆實你有冇位,即是要等9小時👍🏻(但途中去到五點幾我發覺佢未覆我嘅時候就再打多次電話,只係想知下一個閒日會唔會有咩時間有位,而聽電話同事都係唔-答-我!都係話你等WhatsApp啦WhatsApp會話你知😅,大佬呀其實有就有無就冇一句說話講晒啦,你繼續咁樣拖都唔係辦法)。8點終於等到WhatsApp覆啦:「由於查詢眾多,請稍後我們會依次序逐一回覆🙏🏻 為避免閣下訊息洗上頂,請勿重覆追問以致回覆延後」。ok。即係又係Hea我...所以奉勸大家想book位嘅話要EQ極高先至可以,因為呢間舖嘅接線生係會玩足你全日。講真你整個WhatsApp System出嚟你又做唔到嘢咁就唔好叫人WhatsApp啦!聽個電話答一答個客間間餐廳都係咁㗎啦,有心做飲食業就真係攞個心出黎做,唔係俾人覺得聽個電話都感受到你唔會對啲客好得去邊。講咗咁多我都會講吓食評嘅,就係有朋友食過話食物水準差但係環境靚而狹窄!最後想附加一下俾大家睇佢WhatsApp自動回覆內容係有幾自相矛盾:(👉🏻是我的意見)—————————————————————————訊息回覆工作時間:12:30-18:00(👉🏻時間完全唔吻合)⚠️⚠️⚠️暫時查詢有可能會隔一天回覆⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️如急需查詢即日訂座⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️可致電本號碼, 同事會盡力接聽⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️或者直接嘗試Walk in⚠️⚠️⚠️(👉🏻叫人可以打電話問又永遠hea走人)🚫🚫🚫回覆需時,請勿重覆追問🚫🚫🚫🚫🚫🚫以致訊息洗上頂🚫🚫🚫🚫🚫🚫如閣下訊息洗上頂🚫🚫🚫🚫🚫🚫將會影響回覆延遲至一天以上不等🚫🚫🚫就係咁啦…查看更多
45 分鐘 (Dine In)
$100 (Lunch)
員工游魂狀態持續,賣完嘅點心唔該貼返個售罄牌
tong kee bao dim (Ying Kong Mansion)
2020-08-21
連續三日去買同一個點心,發生同一樣故事,賣晒又唔講。我排咗五六個人,到咗先話賣晒(前五六個人唔係買我個點心嘅), 叫我去對面舖買,好啦去到對面舖啦,又係排咗五六個人最後同我講冇,明明排隊之前話有,排到我又話冇。除左我,目測排隊嘅人有一半都係比班員工老點左,想要果樣無果樣。雖然知係新開張會有甩漏,但係呢啲咁基本嘅嘢都要做嘅,只係叫你貼個售罄牌啫,間間唐記都係咁㗎啦,係呢間唔識貼!成班員工好一致,都係游魂狀態👻…查看更多
2020-08-21
10 分鐘 (TakeAway)
$30 (Breakfast)
城市
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice