Hong Kong | Eng

Follower
Following
PansyTsoi
Level 1Hong Kong
Overview
Reviews (3)
Photo (2)
食物質素超班
Boss Kitchen
2020-05-25
今日經由某外賣apps叫咗兩個午餐分別係芙蓉蛋飯同乾燒伊麵。因為實在太好味,掛住食無影相。首先芙蓉蛋飯非常足料,蛋唔老,鹹淡適中,仲好貼心將豉油分裝,送到黎仲係熱辣辣起好食👍🏻👍🏻好耐無食過一盒咁滿足嘅碟頭飯。另外叫乾燒伊麵,乾濕啱啱好,啲麵無炒到爛哂/淋哂,味道同芙蓉蛋飯一樣咁無得彈。一碟幾十蚊嘅碟頭,無諗過可以食到酒樓級樓嘅味道,同區嘅茶餐廳入邊絕對係最好食👍🏻👍🏻希望繼續保持水準😋😋…Read More
Delivery
2次便足夠
無辣不歡
2018-12-27
第一次食係成班人食所以叫咗超多樣野,試咗手撕雞拉麵/烏冬,手卷,口水雞,土豆絲,大雞脾同多春魚串燒。首先,個外賣等咗一個鐘,我係店內等左足足一個鐘,試問有邊個打工仔會為咗個外賣浪費一個鐘?lunch time時間已經短,我淨係等外賣都等到完咗lunch time,如果一早講定要等咁耐我地根本唔會幫襯,好唔緊要,我地公道地去評論野食質素。因為串燒燒好之前店主已經煮好所有拉麵烏冬,所以全部都係凍嘅,手卷個紫菜都已經霖哂,串燒更過份,我地曾經要求大火啲燒個串燒因爲等得太耐,店主話因爲個爐嘅問題如果太大火會著,所以只能用細火燒,本人奉勸各位如果午餐時間去食千萬不能食串燒。口水雞—味道唔錯,夠辣夠麻而且份量足,但無配飯要另外+$8加個白飯。手撕雞—同事話幾好食不過真係凍哂所以都唔太夠辣,本身個調味都唔夠咸。土豆絲—中規中矩,唔夠咸同辣手撕雞手卷—同事話超多雞,唔夠辣不過幾好食,以量制勝多春魚—無問同事好唔好食,不過等咗成個鐘雕花咁雕難食極有個譜雞脾—同事話調味好食,而且都幾大隻,不過又係凍哂上述經驗令各位同事都唔敢再幫襯🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️但我身為一個勇士決定比多次機會佢。今次試咗上次無食嘅手撕雞喬麥麵(因為店主話口水雞要等三個字我有陰影,雖然上次無講要等),令我決定今次真係最後一次食呢間野。首先,手撕雞嘅雞一食就知係雪藏雞扒肉,呢一點真係厚x愉記做得好過佢,起碼大家都係專做手撕雞但人地係用冰鮮原隻雞🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️。我唔明點解口水雞係用冰鮮雞但手撕雞係可以完全無雞味。味道方面辣同麻都夠,但因為係雪藏雞本身啲雞肉係無乜味,咸味亦唔夠,即係得個辣字。個麵係完全無咸味只有辣味,麵嘅粗幼不一,我要自己加蕎麥麵汁先食到,有相為証。我奉勸各位就算食,食口水雞就算🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️真係不可一不可再,我都係食返厚x瑜記算。…Read More
hins.chung.1 lunch叫串燒底你等啦
2019-02-17
hins.chung.1 仲要人大火的燒,到時濃q哂俾你又寫,慢工出細貨呀
2019-02-17
tiffanytingting 五花腩幾好架
2019-07-30
Waiting Time
60 Minutes (TakeAway)
$40 (Lunch)
人係唔應該嘗試太多新野
1+1 Restaurant
2016-12-16
呢間餐廳都開左一段時間,印象中係接左手改左名。開左咁耐都未試過,反正係屋企附近就嗌左個外賣試試佢,呢一篇野係我第一篇係開飯寫嘅食評,亦專登為呢篇野登記左個帳號。我嗌左個麻辣米線餐 $45 三個餸包杯野飲,其實呢個價錢都偏貴,不過無所謂,反正附近都無得食麻辣米線,就算有都山哂門,所以就試試佢。因為我係外賣,碗野黎到嘅時候我仲覺得咦ok喎有分湯。一打開已經有啲無奈,三個餸我嗌左牛丸貢丸同午餐肉,午餐肉只有一塊而且都唔係厚,丸就每款得兩粒,呢個價位啲餸竟然得咁小我已經扣左好多分,不過都算諗住好食就ok。我再打開埋個湯就已經知我深深地中左伏,所謂麻辣湯底係無任何香料(即係花椒辣椒個類),一睇就知全味精,有一層辣油浮左係面,呢隻味就同李x記嘅麻辣火鍋湯包一模一樣。其實唔在行整麻辣湯大可以唔整,而唔係咁無誠意,餸已經唔多連個湯都唔落多小小功夫,真係唔會再幫襯第二次😅雖然唔知店家其他野好唔好食但我個人黎講食完呢碗野,個感覺其實都幾cheap因為湯又是但餸又小,就算其他野可能好食都唔敢再幫襯,因為唔知下次又唔知會中咩伏。下面補上湯嘅相片…Read More
Like
KenYip7667 無人要你買嫁,又要平又要好一食,你都*能缐
2017-07-01
PansyTsoi 首先佢唔係平😂係又貴又難食,好食嘅話貴又有乜所謂🤷🏻‍♀️,其次的確係無人要我幫襯,但我幫襯嘅時候都無人阻止我喎,我都係發表我自己嘅意見,公道自在人心,所以咪執笠囉~
2018-12-27
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice