Hong Kong | Eng

Follower
Following
nelon
Level 2Hong Kong
Overview
Reviews (6)
Photo (3)
在沒有預告的情況下,拒絕客使用優惠券,大家小心
Ebisoba Ichigen
2025-02-21
我今晚點了二人套餐,而且手上有世貿中心商場新春活動的優惠券,優惠券上條款寫明在一幻消費滿$200可以減$100。但到付款的時候,店員說優惠券只能單人餐時才可使用,二人套餐並不能使用。我同佢講優惠券上條款沒有這樣寫,這店員不斷重複叫我可以投訴給他們的老闆,投訴電話就在優惠券背面。當我離開店後,在門口出面觀看,我就打電話嘗試投訴,但電話通了對方沒有回應就收我線。我看到根本就是接電話的店員認得出是我剛才買單的客人,所以他就故意收我線。對於這種行為,我以後不會再光顧這間店。也想藉着這機會,提醒看到這文章的各位,消費前請再三謹慎考慮!附上優惠券圖片以作證明,條款上根本沒有寫要多人套餐才可使用。…Read More
2025-02-21
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$153 (Dinner)
貓之眼 態度令人翻白眼
Cats' eye
2023-06-12
我女友在6:30pm前先到步餐廳,因為是星期一,呢個鐘數舖頭還有好多空位。但一位短頭髮店職員第一句就話未齊人是不能進入,態度和表情好不願意地允許女友坐低。接著當女友放手袋在她座位對面,這位職員話只可以放在她座位的旁邊,但一來當時仍然未有其他食客,二來語氣是不太友善。第三,當我們兩個在用餐期間,示意職員加水,當時我們二人各自說一句「加水唔該」,只不過合共講兩次,語調絕對輕聲溫和。那位長頭髮戴眼鏡的職員即刻話「黎緊啦,俾少少時間ok?」我們兩個覺得他有小小誤會,所以無特別解釋,只是話「好,唔該晒」但是他行過來座位又話「倒緊水啦,等多一陣可以嗎?」。。。未完,還有最後一次他加水給我女友,是好大力放杯落檯面,超級大聲。兩位職員的服務態度非常不友善之餘,對理解事情的合理性都好有問題。食物正常,日式蛋包飯和舖面裝潢本來不錯,可惜人的服務態度惡劣,令我們不會再光顧。…Read More
or#tm68403896 同意,態度差到我冇食已經走左,唔想貼錢買難受。
2023-06-24
TCchui 我都係
2023-07-23
mrone 即*佢老毋啦
2023-07-16
izzachung 我上次見個女侍應發緊牛豆 望左佢勁耐揮左幾次手都成碌木企係到 都廢事麻煩佢自己去加水 一加水佢即刻勁大聲鬧我地唔可以自己加水 然後同光頭佬報串 報串嘅聲量係我聽到😂 最後兩個一齊啤到我哋走
2024-01-16
Ratings
被食評騙入黎,伏到喊
Crazy Noodles (Kai Tak Commercial Building)
2022-09-05
見到大量好評於是上門食晚飯,點知試完先知伏。。。先講服務態度,當男店員上菜時,他一隻手傳菜,另一隻手托着托盤,而唔放低枱先傳菜,然後托盤上的烏梅汁就打瀉在張枱同地下,仲濺到我GF條裙。當時舖面共有一男兩女店員,而鋪頭內只有幾張枱有食客(最多五分一),但我同GF等左幾分鐘,男店員先番黎俾一包紙巾叫我哋用,然後拖地。佢打瀉野唔即刻抹枱,叫我哋自己抹已經不能接受,濺到人連一句道歉都無!?我當佢細路哥唔計較,自己試下係咁用紙巾吸枱面既水,但根本成枱都係烏梅汁,要用濕毛巾清潔。見到男店員完全無意欲幫手抹枱之下,我就要求換枱食飯,佢換枱之後都係無道歉。講下食物,我同GF的兩碗麵都是揀左“BB辣”(一共四級,它係最低級),但真係辣得幾辛苦。俾大家參考下,它既辣度係介乎譚仔4小辣至2小辣之間。我哋仲叫咗餃子、木耳、涼冰粉、銀耳紅棗湯,只能話正常水平,無特色可言,食過既任何一間四川麵食都好過它。回頭率:零…Read More
or#ta66789090 垃圾店
2022-11-03
2022-09-04
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$125 (Dinner)
店員態度十分惡劣,期望改善
MOS Burger (太古城中心)
2022-08-03
和同事去呢間分店買外賣,平時mos burger會俾部圓形號碼機,所以次次買完等部機震就去拎外賣。剛巧部機有故障(因為我和同事部機都無震)雖然有個男店員叫號碼,但food court周圍有人,他又無用mic所以不肯定係咪叫我號碼。當我行前問“係咪26號?”,他無禮貌地話“26號阿~阿~阿~”,“阿”左足足幾秒。其實就算不知自己店的號碼機壞,我都只是問一次,但感受到他非常不友善的態度。如果貴店職員見到這個post,請改善員工服務態度,認真講我都不會考慮再去買。…Read More
TakeAway
九流的服務態度
PEKING GARDEN (MOKO)
2018-10-04
同朋友坐低無幾耐,洗左啲餐具後,好好聲氣同個茶水阿姐講,“唔該,可唔可以給個兜裝水”,個阿姐直行直過。。。以為佢聽唔到,佢第二次經過時候,我再大聲啲講同埋企埋起身講,佢都係唔停低扮聽唔到另一個阿姐見到都同佢講,“你理下啲客人啦”,唔係另外呢阿姐肯拎黎,真是好想投訴佢。最氣憤的是,呢個性格阿姐唔係聾的,見住佢同另一張枱,啲客比較中年老成同著西裝的一枱,笑笑口幫佢地落單,除左甘之外,成晚佢行行企企,同對其他人毫無表情。有無搞錯,原來茶水阿姐可以選擇性提供服務甘巴閉!?…Read More
侍應態度極差
Red Tea
2018-10-01
星期日同朋友食lunch, 我建議不如去呢間食。點知阿姐行埋黎寫野,態度極惡劣,佢放低兩杯水時啲水好似海浪翻騰甘,可想而知有幾懆底。。。。。想搵侍應拎多隻碗,兩個朋友舉手勁耐都無人理,最後朋友自己親自去拎。。。。。。附近一個男侍應一路做野一路爆粗,完全影響曬同朋友食飯吹水的心情。甘都唔止,坐坐下發現卡位的沙發墊上好多一點點的糖,相信係每次食客離開座位後,侍應用枱布抹枱時就甘掃曬啲污糟野,而唔係包住。唉!…Read More
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice