新發現 美味 拉麵小店 Daimaru Ramen 2018-07-22黑醬油拉麵 信洲蘋果梳打麵(太麵)好食 湯好味配料新鮮 ok叉燒偏瘦但唔韌 ok店比較小座位不多,需要等位店員很有禮貌。因為蝦湯及餃子賣完了,店員細心講解點麵紙。男女店長係靚仔靚女會再嚟幫襯…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享新發現 美味 拉麵小店 Daimaru Ramen https://s.openrice.com/QrKT0pc4l00檢舉 張貼 評分4味道4環境5服務5衛生4抵食推介美食黒醤油ラーメン用餐日期2018-07-22等候時間5 分鐘 (Dine In)用餐時段Dinner
伏已中 Cha Don 2018-04-06一個人嚟食,叫咗個沙爹牛肉出前一丁餐,跟杯凍奶茶。想叫個菠蘿油試吓,個伙記問我菠蘿油跟咩飲。我問單叫菠蘿油,唔跟餐飲幾錢?個伙記又問佢同事,答覆竟然係「菠蘿油冇得單嗌,一定要跟餐」。算,冇理由哂錢叫兩杯嘢,亦冇咩好討論,咁我唯有唔要菠蘿油啦。沙爹牛肉出前一丁。沙爹牛肉好韌,至於個麵雖然跟包疑似日清麻油,但我好懷疑唔係日清出前一丁。其次,個麵未煮透,似食緊大陸「泡麵」。喂大佬,你sell香港地道茶記,最簡單嘅嘢都做唔好?…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。2分享伏已中 Cha Don https://s.openrice.com/QrKT0TGak00檢舉 CharlesCheung 就是因為出前一丁都問題,想來了解一下,因為吃下去絕對不似出前一丁。2018-05-21 回覆 張貼 評分2味道2環境2服務4衛生2抵食用餐日期2018-04-05用餐途徑Dine In用餐時段Lunch
試新嘢又中伏 Boat Noodle 2017-12-01旺角食開好正嘅越南嘢執咗,行多幾個舖位見到呢間泰國嘢試業,入去試吓啦,點知中哂伏。原先諗住叫碗麵加個菜,但一個飛天菜要價$68,問店員有冇啲細碟啲嘅菜佢話冇,但其他麵食都有跟幾條菜。咁樣我就叫咗一碟泰式豬肉粉河,另外叫咗一杯凍龍眼冰。先上龍眼冰,細杯到......隻杯得三份一支飲管高,目測連冰塊杯嘢份量少過一包250ml飲品......$22 心諗有冇攪錯。飲咗一啖,淡過乜。唉。跟住嚟碟粉河,賣相認真麻麻,一樣係孤寒size,細細碟咁,肉少,近乎冇配料,不過有兩條菜咁囉。埋單$90唔係多,但堅係唔值囉。冇 下 次 。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享試新嘢又中伏 Boat Noodle https://s.openrice.com/QrKT0YQai00檢舉 張貼 評分2味道2環境2服務3衛生1抵食用餐日期2017-12-01用餐途徑Dine In人均消費$100 (Dinner)
劣食首選 泰哥餐廳 2017-05-14下午茶叫件西多士,切唔開唯有用刀叉撕開佢,都叫咗點都咬啖先啦:發泡膠一樣。唔想食,諗住喫埋杯咖啡就走啦:飲咗一啖飲唔落去。又唔夠熱又苦澀冇咖啡味,唔知咩嘢嚟。隔離位先生仲有驚喜,杯啡送檸檬。我哂咗幾廿蚊,冇 下 次。完。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享劣食首選 泰哥餐廳 https://s.openrice.com/QrKT0PdyL00檢舉 張貼 評分--味道2環境3服務2衛生--抵食用餐途徑Dine In
黑面孤寒馬丁王 Vuong's French Sandwich 2016-04-08店舖:西環店日期:2016年4月8日時間:大約下午6點柯打:堂食烤雞撈檬、凍檸茶。問題:落單全程黑面,不過呢樣唔係重點。重點:份烤雞撈檬算ok多檬粉,檬粉質地偏硬身,配菜係底,烤雞「鞋口」。一般嚟講,難食嘅嘢我都少寫食評,但氣頂就堅要寫。檬粉跟一包酸汁,份量係少到撈唔到嘅。我都有努力去撈過,但係喺汁少粉多(而且乾身硬身)嘅困境下,我落哂成包汁但係撈極都係dry過SuperDry。咁我惟有禮貌地問廚房要多兩包汁啦,廚房嘅職員小姐己經開咗口,叫我俾碗粉佢,佢幫我落汁。我果一刻堅係開心仔嘅。但係,之但係呢一番美意俾收銀黑面神聽到,阿黑面姐一個箭步動物衝埋嚟,叫住廚房職員美意小姐。當黑面姐知道咗我想攞兩包酸汁之後,佢釋出佢嘅善意:「半包。」吓? 我同美意小姐都打咗個突,我心諗「半包?!」黑面姐見我同美意姐都呆咗,就繼續話:「俾半包佢。要收錢㗎,每三蚊。」我果嘢真係再hold唔住喇,我話「唔使喇唔使喇‼」返埋位食埋碗[烤柴雞極度乾燥冇得撈檬]啦。重點之中嘅重點係,你碗撈檬真係乾到冇得撈(一包汁入力後)。如果你店家堅持話個配方係咁,係得一包汁唧,加多減少會影響風味品質嘅,係我錯。但你俾乞兒咁俾多半包,仲話每包收三蚊?!食咗幾廿年撈檬間間都有一壼酸汁俾客人酙㗎啦。孤_寒‼冇乜嘢嘅,冇下次囉。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享黑面孤寒馬丁王 Vuong's French Sandwich https://s.openrice.com/QrKT0Noad00檢舉 張貼 評分--味道--環境--服務--衛生--抵食推介美食黑面孤寒烤柴雞極度乾燥冇得撈檬用餐途徑Dine In
十二個喊! 九代日本料理 2012-04-06魚生新鮮度尚可,但D冰好似會環保重用咁。拉面爆咸,攪咩呀!十二個喊!魚生新鮮度尚可,但D冰好似會環保重用咁。拉面爆咸,攪咩呀!十二個喊!魚生新鮮度尚可,但D冰好似會環保重用咁。拉面爆咸,攪咩呀!十二個喊!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享十二個喊! 九代日本料理 https://s.openrice.com/QrKT08FyGW0檢舉 張貼 評分2味道2環境3服務3衛生2抵食推介美食無用餐日期2012-04-06用餐途徑Dine In人均消費$150慶祝紀念Birthday
超慶囉~! Crystal Jade La Mian Xiao Long Bao 2011-07-28我7:00PM去到大有商場諗住食小籠包。因為女友未到,我就先行攞位。當時店裡店外都水靜河飛,接待處只係分別有兩位客人等緊位。我同接待處位職員講我要兩個位,諗住坐低睇定餐牌等女友。點知職員話未人齊唔入得!真係o咗咀!店內勁多吉位,因為咩原因要個客企係出面等呢?在我之前有一位女士亦係被拒門外,超慶咁打俾親友訴苦。對於咁無理嘅「服務」,我接受唔到囉!即時轉地點食第啲嘢。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享超慶囉~! Crystal Jade La Mian Xiao Long Bao https://s.openrice.com/QrKT0ibaX00檢舉 張貼 評分--味道--環境--服務--衛生--抵食用餐日期2011-07-27等候時間3 分鐘 (Dine In)