Hong Kong | Eng
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

相片
服務態度非常差
Coffee Brown Café
2024-06-16
本人於6月16日上午大約1115時進入藍田啟田商場2樓咖啡館食早餐時,而當時餐廳內坐約八成客人,於是我進入餐廳内並有一名女侍應招呼我坐下一處。正當我準備向該女侍應下單時,同時有一名短頭髮女侍應喝止我,問我有冇係門口取飛呀!因為我當時進入餐廳時並冇職員阻止我亦無職員叫我取飛,同時進入餐廳內亦有一名女侍應招呼我坐下,亦冇問我有冇取飛。而該短髮女侍應十分無禮貌地喝止我,並大聲問我取咗飛未?並叫我要即時離開出去門口再取飛等候,這時我覺得十成難堪,而這種招呼客人的態度很另人反感!主要是餐廳沒有做好把關,入內時沒有指示,門口收銀員無叫我攞飛,行入餐廳,職員亦沒有問而直接帶我入坐,我亦不是第一次來此餐廳,從未試過要先取飛後入坐,所以我都唔知要取飛,如果餐廳改了要攞飛,我一定跟規矩做事,今時今日的香港有這種劣質服務態度實屬可悲!等同趕客,唔會再幫襯…查看更多
apvct5ssxbfq 上個月都試過,入去冇人帶都算,自己搵位坐俾人叫話唔好坐呢個位,明明成間餐廳咁乸多位置,又唔係繁忙時間,一個人去食俾人老點去坐啲差啲嘅位置,冇理佢自己搵個窗邊坐,(門口兩人位)唔知可能就係得罪嗰個短頭髮嘅收銀大家姐,望住佢叫咗10幾次落單特登唔應我,就嚟想走係另一個侍應衝過嚟幫手落單,落完單佢哋出張單據嘅時候,嗰個收銀大家姐係成張掉上我張枱度,仲要成碟通粉勁難食
2025-06-28
回覆
中伏,劣質的私房菜
Lung Chuen Private Kitchen
2022-12-24
冬至正日與家人齊聚慶祝,龍泉私房菜以前在尖沙咀都食過,都算吾錯;所以諗起佢,宜家搬到觀塘又近近地,諗住再去試吓,每位$438另加一。第一道菜,花膠海參燉螺頭,無海參無螺頭;第二道菜,金銀蒜勝瓜蒸元貝,元貝吾新鮮,似急凍;勝瓜蒸到乾晒縮水。清蒸游水東星班,一上枱見到就知係死魚,完全吾覺游水魚,肉質劣。荔芋多士,食到成口油,無芋泥味。飄香粉飯原來係美極炒飯😡牛奶燕窩只是煉奶加生粉水😖所有菜式談不上是私房菜,品質低劣,衰過大排擋,又無服務,仲要加一,極度失望,食到一肚氣😤😤😤…查看更多
Kelun Chu 有冇相睇下?
2023-01-04
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice