Hong Kong | Eng

Follower
Following
kasin0505
Level 1Hong Kong
Overview
Reviews (4)
Photo (13)
🔥🔥火鍋🔥火鍋🔥火鍋🔥🔥
Voynich
2023-05-13
華麗嘅裝修睇其他食評都已經好多相就唔講喇,要推介一下冇人講既🔥打邊爐🔥大家可能唔知呢度有得打邊爐,我都係有日食中餐時聽到隔籬枱講,所以拎咗個Menu嚟睇就嚟試吓喇。當晚叫咗菌黃花膠魚湯鍋,有個木瓜裝住花膠,啲花膠份量好多炆得好淋,湯底香濃,用心機做唔求其。👍🏻👍🏻👍🏻打邊爐一定叫牛肉,之前試過牛頸脊唔得,今次叫安格斯牛小排,都幾鮮甜,可以切厚多少少,口感會好好多,切得太薄,都浪費咗嚿牛肉。海鮮叫咗桶蠔、蟶子王、龍躉片,質素都唔錯,各樣都有鮮甜味,份量亦都好足。👍🏻👍🏻👍🏻其他配菜叫咗牛肝菌皇餃、蟹黃蝦丸、素千層、豆腐紙、黑松茸菌、唐生菜、炸魚皮。牛肝菌皇餃有驚喜🤩,好香牛肝菌味,餡料冇肉不過唔會寡,餃子皮食倒自己做嘅,新鮮即包,依度既餃子皮好Al dente ,個人好喜歡😘,唔喜歡既朋友要烚耐小小,推介🥳華麗裝修唔再講,好喜歡依度打邊爐檯與檯之間夠闊落,梳化位又舒服,疫情之後唔喜歡去啲迫既地方打邊爐,發掘到依度,廳住老上海風既歌曲打邊爐👍🏻👍🏻👍🏻,服務都好好呀,態度積極,招呼好周到,環境地點加埋食物質素埋單$1800都抵試埋打邊爐之後,中菜比較遜色,雖然好鍾意呢度嘅環境,但如果唔係因為有打邊爐其實都唔會再嚟,因為晚市中菜嘅款式選擇實在太少喇。…Read More
+ 8
Like
菌皇花膠魚湯鍋
桶蠔
龍躉片
牛肝菌皇餃
素千層,豆腐紙,炸魚皮,依度冇響鈴,素千層代替左
菌黃花膠魚湯鍋
2023-05-12
$1800 (Dinner)
中伏😓冇下次,名不符實
Harbourside
2023-05-06
睇咗YouTube介紹好正,網上book位1號9:50開定網站,10點鐘狂㩒搶倒4月30號晚有位,疫情幾年啱啱復常,都希望人地做多d生意搵下錢,但實在忍唔住要寫,各位準備去嘅朋友唔好咁大期望。是日食晚餐buffet ,從來未試過食自助餐係d野食冇再重複攞嘢,所以亦都冇咩興趣影相,因為實在太差喇😤😤😤凍海鮮有長腳蟹,麵包蟹,翡翠螺,青口,一律都係無咩味,新鮮的即烚龍蝦一啲都唔新鮮完全冇味,就好似一嚿煲完湯嘅豬展一樣食緊果啲肉咁樣既冇味,因為標榜係新鮮所以要形容仔細d讓大家想像下,而且龍蝦尾係冇連住個頭嘅,係新鮮既應該會連住個頭,唔會尊登斬左個頭去吧,牛扒韌到切嗰陣時,見到切俾我嗰個人係好出力鋸😅😅😅,而唔係切,羊架冇試,朋友話好羶。刺身係好OK,YouTube介紹冇落差的,當晚冇海膽,拖羅肥美冇渣,帶子刺身好大粒,三文魚都唔錯,不過問題係自助餐去到10:00,8:00再去攞已經冇得再攞,刺身師傅已經響度做清潔消毒,唯有攞d牛蒡漬,青瓜漬食下🥺西式熱葷比中式好,黑松露薯蓉好夠黑松露味,牛油汁比目魚,煎鴨肝好大舊,咖哩冇試,但佔左好多位置都係唔同既咖哩😓,中式有清蒸魚,芥蘭炒臘味啲臘味勁羶,當晚亦冇鵝掌,係鮑魚菇花膠,前邊擺咗三個冷盤,青瓜木耳好「確」喉,子薑皮蛋,同埋齋鹵味😞,主菜都已經冇咩野食,仲要見倒盤齋滷味真係有啲無奈,唯有攞多幾碗湯飲吓,赤小豆湯好有豆味。甜品好好味👍🏻👍🏻👍🏻,紅絲絨蛋糕、巴斯克芝士蛋糕都好滑好香,即整班戟有糖漿藍莓醬,不過冇cream🤔除左我地,眼見其他人都冇再點攞主菜區野食,好早堆晒喺甜品區,隔離10個人果檯好早已經埋單走人添,應該其他人都有同感。😔😔😔本身book既時候都已經book定第二次諗住好食既過幾個星期再食,但食完當晚番到屋企已經取消左,冇下次喇🫣,1000蚊既自助餐有更好既選擇。…Read More
step` 想知道例如有啲咩更好的選擇?🙏🏽🙏🏽
2023-06-01
Teddyboy999 ARGO啦
2023-06-26
mansoso 真係好失望!
2023-06-24
Stanley Chan S H 我也很失望,食物水準麻麻。唔係樣樣好食。
2024-12-01
紅絲絨蛋糕
2023-04-30
絕冇下次
LOK TIN CAFE (Hong Kong Spinners Industrial Building)
2021-11-20
入到鋪頭坐低落單,員工態度差,仲要應對又九唔搭八卡位好污糟,好似開鋪到而家都冇清潔過檯凳,地下黑色嫁,痴笠笠叫左蕃粉牛肉通,攞到黎係一pat野,睇見都想嘔,食左一啖冇食,煲到尾淨個底好心就唔好攞出黎賣,海南雞河粉攞到埋黎又係冇湯既,餐廳用雪藏雞絕對正常,但都應該要整過醃過先拎出黎賣啦,成陣雪藏血水味,仲要碗野係唔熱嫁一句講哂,員工差,食物差,環境清潔差,荔枝角番咁多年工都未見過咁差既餐廳絕無下次(系統設定至少一粒星,一粒星都唔應該比)…Read More
View previous comments(1)
Love AW 仲見到有員工插隻手指落水杯度攞杯水俾你,問我係咪飲咖啡我一口食物點答佢好似好唔耐煩咁,跟住我話食緊野答你唔到啊,佢就劈低杯咖啡跟住仲要應我咀話我冇問你呀等緊你咁喎!其餘夥計叫佢落單佢行埋呢就問,點呀?冇下次.
2021-11-28
Kiwiiiiiiiiiii 有同感
2021-12-05
Peggy Po 員工態度十份差, 趕客, 食跟野來掃地
2021-12-17
感到可惜😔
China Tang (Harbour City)
2020-11-30
已光顧多年,以前飲夜茶,午市飲茶,晚飯都次數不少,一路都覺得幾好食,環境又舒服,服務又好,不過近期服務差左都可以理解,疫情之下生意差左,要精簡人手都係無可厚非,但係食物差左好多就真係好難再黎幫襯喇,唔知同最近海港城做coupon 有冇關係,如果係咁而將貨就價的話,真係不如唔好做coupon好過喇,咁樣仲做衰左自己個名,因為而家真係美心仲好食啊,所以唔會再幫襯,冇左個咁舒服既地方飲茶好可惜。(P.S.不過中環置地果間上個月食都仲係ok ge)…Read More
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice