Hong Kong | Eng

Followers
Followings
KinKin6993
Level 2Hong Kong
Overview
Reviews (8)
Photo (3)
伏到頂點
笑金蝦粥麵
2025-07-30
昨天因有事在身由元朗出到長沙灣,剛好想找午飯吃,,路經呢間伏店,這店不是很多人,二人於是就推門入店,二人叫了一碗牛腩米粉及一碗雲吞水餃麵,二杯凍檸茶,茶是一般,而牛腩米就小得可憐!有相為証!牛腩只有三舊米粉就只是外邊正常牛腩麵店的一半,可能沒有一半,夠膽死收我42元一碗牛腩又冇牛腩味,米粉又小到暈,湯頭又淡蒽都冇嘅牛腩米,雲吞水餃麵都是境況都是一樣,D雲吞入面只有一隻半隻虾毛連肉都好似冇嘅雲吞,水餃亦是一樣D餡料小到暈!水餃雲吞又是沒有味道,就收我48元!今次真係伏到上天花板再跌落地再上天花板來回幾次,奉勸大家呢間野勁伏!想食就諗諗先!我就永不幫襯!…Read More
Like
apsc4ydfs7x7 張相明明有四五嚿牛腩!睇嚟你都係攻擊手
2025-08-12
2025-07-29
員工完全冇服務質素
華記潮州滷水車仔麵
2024-07-31
今日山長水遠諗住出去試食呢間咁嘅車仔麵,一入到去想揾位坐低,我本身一大袋嘢在身上,呢度D員工完全唔理會你可否坐底食到你個碗咁嘅車仔麵,唔通叫我一隻手攞住袋嘢,一隻手揸筷子食?後面枱有張四人枱一個人霸三個位,仲放埋手袋落坐位唔比人坐,我有2個人佢得一個你都好叫吓呢位客攞起手袋安置我2個人坐底,侍應係完冇反應囉!唯有外賣走人幾好食有下次!香港飲食業唔好怪人北上消費,九流服務食到一肚氣,叫人點留港消費呀?飲食業沒落都係你D飲食業員工自己一手泡制出來!唔好怪人!…Read More
Ratings
冇值得推介,唯一推介係最差服務
2024-07-31
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$50 (Tea)
Dining Offer
Tasting Event
服務實在太差!香港飲食業係自己搞死自己.
HOLLYWOOD CAFE (Indi Home Shopping Arcade)
2024-01-04
今早到呢間餐廳食早餐,坐咗成個幾兩個字都冇侍應會理吓你行埋來同你落單,有個後生D女待應我舉到手軟,佢睇到跟住望你一眼我行去睇到當睇唔到,咁嘅服務態度,一世都唔再幫襯,奉勸各位荃灣街方工友,如唔想食到唂住氣走就最好不再幫襯.週邊都有好多餐廳.何必食到唂氣受氣呢?如果你你荷里活餐廳老闆.睇到呢段嘢.你D員工同你倒緊米!知道未呀?香港飲食業係自己搞死自己,唔係香港人唔想在香港消費,而係比呢D又貴,又冇服務又差嘅餐廳迫上北上消費,上面起碼服務好過香港百倍!再唔改遲早玩完!…Read More
2024-01-04
$45 (Breakfast)
請體諒顧客好不好
HA MING KEE NOODLE SHOP
2023-08-19
睇到宣傳老字號再新開舖,心想支持一下傳統小店特意由元朗出到佐敦幫襯,入到食店後沒有細枱,只有四張打橫座座位.我見有位老伯已打算結帳離開於是就想等一下,等伯伯結帳才座,因為我二人身上有很多東西,三大袋,如果座橫枱會霸佔了其他位.所以就等細2人枱.那時老闆就叫樓面招呼我2人座橫位.我入舖時已話給樓面知等一等位,於是樓面回答老闆佢2個要等位禾!跟住這老闆反白眼,甚麼意思呢?一個樓面講2個要等位禾,語氣甚不禮貌,一個就反白眼這樣對待顧客態度?顧客都只是唔想霸佔你其他位才等位,可否睇諒下顧客多東西呢?香港飲食真係自己搞死自己,真的不願意再在香港飲食用多一分錢去買氣受!…Read More
mo22338 甘躪返大陸啦!垃圾客
2023-09-24
KinKin6993 哈哈!最好鬧多D客呀!大把人睇到唔使我再寫出來,垃圾飲食從業員!劣質麵檔!記得鬧我呀,唔好唔鬧我,鬧多D講粗口都得架!
2023-11-05
maymaymaymaymay 老闆西營盤時已經一向招呼唔好!唔希罕你來!
2023-09-24
KinKin6993 比心機鬧客啦!好多人睇到事實架!唔希罕?好似客家霸地主禾!錢喺我銀包,鐘意幫襯邊個就邊個,做乜比D咁嘅劣質麵檔賺?唔怪之得執完又開開完又執啦!祝你生意興隆!執多幾次!
2023-11-05
食人魔 元朗出柯士甸好快啫…粉麵檔人流急促,咁多年「香港」本地既粉麵檔都係咁架啦,而且佢仲要價格唔係特別貴,全手工做,你仲想點
2023-09-27
KinKin6993 我不是要你特別好招待,我只是等一二分鐘座位,都唔需要比面色人睇,比說話人聽,倒轉頭麵店老闆去人家食店這樣對待唔通結賬時會特別開心哋走?說話好又一句,唔好又一句,這樣又損失一個客,一個熟客不是由一個生客開始嗎?
2023-09-27
2023-08-19
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$80 (Dinner)
尊重一下客人啦!
Great Noodle
2023-02-17
坐得好好哋想舒舒服服D食餐飯!唔該唔好將D客掉來掉去好唔好呀!呢D食市真係最乞人僧!真係最谷鬼氣!尊重下個客啦!!以後唔再幫襯!唔怪得咁小客,咁做法想多客幫襯都難!…Read More
日日有班怪獸家長嘈到拆天
灣岸餐廳
2022-11-09
這間餐廳每一朝早都有一班大約五六個怪獸家長到餐廳食早餐,嘈到拆天,我以為一大清早入了酒吧一樣?想安靜食早餐都不可,當中談話講這學校那老師,最有趣當中夾雜了粗口,大嬏全餐廳人不是想聽你班人講甚麼事情,也不想知!可否不再騷擾到其他客人呢?請安安静静可以嗎?再是這樣嘈雜環境再不會幫襯你這餐廳,其他餐廳環境安靜很多!希望餐廳注重環境!😵😵…Read More
2022-11-09
Type of Meal
Breakfast
冇下次
Hoi Won Teen
2021-05-18
今日放假上網睇吓有冇食點心好介紹,結果搵到這間海雲天.心想酒店應該有啲保証.之後就訂枱二點入座.叫食物是用QR code 落單.頭一轉二個人叫了四款點心每款二件一人一件.一碟腸粉一碟鳯抓就慢慢食,之後相隔七個字之後再叫了四五款點心.等到要叫我埋單比錢都還未來第二輪叫的點心.於是在比錢時問服務員還會到食物嗎?服務員態度好差答會有!之後只是來了一碟炸苦瓜同一碗粥其他之前叫甚麼也沒有到來!真的直到走一碟也沒有来!這就一人二百幾元吃了四粒點心和一件甜點.我不是想食你二三拾碟點心回本,需然一個人二百幾不是很多錢,但你都唔好比你啲客食三四粒點心和你間酒樓叫做送了幾款(小小小)小食比你個客餓住個肚走啦!這就叫放題?這就叫任食?總之一肚氣!冇下次🤬🤬🤬😓😓😓…Read More
2021-05-17
$210 (Tea)
D服務差到離晒譜!
101 Taiwanese Restaurant (Kolour Tsuen Wan)
2019-05-22
今晚2個人叫咗兩個火窩,食到一半 ,隔離枱入了三個小童兩個大人, 而我 側邊有一張櫈, 因為身上有好多嘢剛好用來 放手袋背包, 想安好咁食一餐睌餐,侍應已經幫佢哋兩張枱拍埋一齊佢哋都話唔夠坐 ,還要攞我放袋嗰張凳坐, 等佢一家安安樂樂食飯 ,而令到我要好狼狽咁夾住背囊同埋手袋食一餐晚飯 !而佢哋張枱已經係全店最大張 ,有一個小童喺我身邊 踎喺度 畫畫仲放咗幾個書包, 咁可唔可以叫個小童唔好霸住個位 畫畫,書包放好啲就夠坐,根本唔需要 攞我張凳, 如果真係唔夠坐攞走張凳係好小事冇所謂, 事實就係夠坐都要攞我張凳 令到我食得好辛苦咁食一餐! 呢啲係咩服務?以後我都唔會再幫襯! 喺度奉勸各位 想食一餐安樂飯, 又唔會將個位調嚟調去 遷就其他客 就唔好幫襯呢間! 呢啲咁衰嘅食評,都係我第一次寫!冇下次!…Read More
2019-05-22
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice