一試難忘的食府 Chefworks Restaurant 2018-05-07俾個like 先好味見佢新開,班FD 約左收工一齊去試下。😱OMG..入到去一睇佢餐牌,大部份都係海鮮⋯因為我本身海鮮敏感,所以有點失落,心諗,好肚餓😞無得盡情食。但好快啲嘢食就來啦。我真係忍唔住要食,豁出去,最多食完啪反兩粒幸福傷風素解解去賣相100分🤣第一道食:❄️冰鎮南非鮑魚 - 無得輸👍🏻第二道食:😋加拿大象拔蚌刺身 - 勁新鮮,爽第三道食:🍲海皇豆腐羹 - 啲蝦仁好滑同鮮甜之後:金銀菜燉白肺湯 - 入面有好多雞腳等,落足料燉澳洲龍蝦上湯伊面 - 龍蝦真係唔敢食,好易胃痛,所以淨係偷食左一啖🤤但都好爽甜,伊面唔洗講😂狂食🦐美極海中蝦🦐 - 一落枱已經聞到勁香❄️冰鎮咕嚕肉❄️ - 咕嚕肉埋係沙冰中,等5-10分鐘就可以將冰山劈開😂⋯⋯入口脆^_^^_^煎封法國鵝肝 - 本身勁鐘意食鵝肝,入口超有滿足感覺😂師傅煎到勁香口。🥦翡翠鮮魷🦑~食到依味,已經好飽。但係好自然地繼續食🤤金銀線粉絲蒸扇貝🌟 - 好大粒🙊黑松露炒蛋☀️ - 😌又係我至愛,啲黑松露好香,炒出來個蛋又滑,仲有好多蝦係到。銀山火焰桶蠔 - 用錫紙包住,係你面前點火去燒一陣就食得總括: 材料十足,一啲都唔孤寒。服務態度,親切貼心。店長主動介紹佢地食物,盡量滿足你要求。上菜都好快。物超所值但一時未能試晒咁多款式,來緊會再來食🤣好想試埋其他菜式。…Read MoreThe above review is the personal opinion of a user which does not represent OpenRice's point of view.LikeShare一試難忘的食府 Chefworks Restaurant https://s.openrice.com/QrKT0nMmk00Report Post Ratings5Taste4Decor5Service5Hygiene5ValueDate of Visit2018-05-06Waiting Time930 Minutes (Dine In)Type of MealLast Night Supper