openrice
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

相片 (1)
送錯餐仲鬧人
80s catering company ltd
2024-05-25
訂餐前請先考慮清楚 事源係本人係6/5到會網上平台訂了一個母親節12人套餐並於11/5送餐,但後來因為家人唔舒服,要改到18/5 (母親節後) 才送。當晚送餐後,我們一直沒有為意原來送錯了餐,因為我們除了到會,還訂了其他食物,直至晚飯後,我們才發現原來送錯了餐,於是已即晚通知到會公司,直至第二天早上到會公司負責人回覆,他們說昨晚8點幾已收到另一客人通知送錯餐,他們解釋說由於送餐時司機遇上抄牌,所以忙亂中掉轉了,但他們只肯賠償$200,但是兩個套餐相差是$792,我們不明白,於是直接和負責人對話,但那個所謂負責人,在對話中三次cut 線和說不斷話我們痴線。雖然我們在這件上係有一部份嘅責任,沒有即時發現送錯餐,但我們唔明白送錯餐嘅係你哋,但係講到你哋無責任咁。最後我們決定不再和該負責人對話,並致電海關陳述相關情況和打算向消委會尋求協助。當我們告知到會公司已咨詢相關政府部門後,他們在10分鐘內退回差額給我們。 以下係我哋覺得唔明白嘅地方 1. 到會公司話在晚上已收到另一客人通知送錯餐,為甚麼他們不主動聯絡另一家人,他們解釋說當晚有很多單,但我們訂的是母親節餐,當晚是母親節後,真的有其他客人和我們一樣改期當晚才訂這個餐?還是有人想睇下有無人通知,如果無的話送錯餐嘅事就過骨了。 2. 賠$200 想解決這件事,真係當人家乞兒嗎?如果你沒有送錯餐的話,跟本就唔會有追討這件事發生。這$200是怎樣計出來? 3. 這公司負責人處理這件事時,聽到唔啱聽嘅就隨便cut 線和罵人痴線,咁樣真係一間公司應有嘅處事手法嗎? 最後,點解我要係呢到講呢件事,因為正如上面嘅幾個評論一樣,係佢哋社交平台 留言,會被delete 和block account, 所以只可以係呢到講,希望大家訂餐前諗清楚!!…查看更多
Ho Ho Dessert
2007-10-28
前日去大埔搵個客,見末夠鐘早到o左咪搵個地方坐o下等,見到有間甜品舖咪入去整碗食坐住等!見到餐牌上有咩招牌芒果咪叫o左個芒果豆腐撈試下!味道都唔錯,有3粒芒果肉係入面超甜呀!仲有我只係幫診o左$14咋仲坐o左成個鐘都無眼超超真係抵讚,走個陣仲有句"多謝"添!!…查看更多
城市
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice