openrice
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

概要
食評 (2)
相片 (12)
新派韓式+西式餐廳
반찬앤쿡 Banchan and Cook (時代廣場)
2023-11-12
新派文青路線:韓國+西式的完美結合銅鑼灣一向美食多多,早前出開銅鑼灣時代廣場行街,見到一間既精緻又美觀的韓式料理餐廳,-於入去試試,結果也大有驚喜~當日品嘗了兩款主食、-款小食、-款甜品和兩杯飲品套餐價:$5XX可供2位大人+ 1位小朋友 都夠食這款五花肉蛋包飯,職員送上枱時,會預留時間給相機食先,之後再用刀子在蛋面上介上一刀,然後可以清楚見到蛋汁流出來,既香又滑的雞蛋包住炒飯,配上極度肥美的五花肉,令人食指大動,口感唔錯,不會太濃味,配合輕食沙律一同品嘗,可以中和五花肉的肥膩。這款卡邦尼意粉有別於一般西餐廳的,因為蛋黃是整個放在意粉上面,按喜好自行決定是否需要攪拌蛋黃,一般的卡邦尼意粉已經配合好蛋黃製作的,我個人認為自己攪拌的比較好,因為可以控制蛋汁的份量,相當個人化的選擇。這款炸雞有多種口味可以選擇,今次選擇了甜辣、芝士和原味,每款炸雞上面都配有合適口味的年糕,再配上沙律醬和薯條,十分滿足。個人推介原味炸雞,配合沙律醬已經好好味~這款甜品叫海鹽焦糖牛角包窩夫,好香焦糖味,而且脆卜卜配合軟滑的芝士,好啱口味,因為唔會太甜,值得一讚。兩款飲品都相當唔錯,特別我選擇的伯爵茶咖啡,的確好香醇好特別,一試就愛上。另一款朱古力特飲都好香濃朱古力味,配有朱古力薄脆在上面,十分加分。餐廳環境優美,有美麗的花牆裝飾,打咭-流。반찬앤쿡 Banchan and Cook地址:銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場9樓9 2 2-923號舖味道🌟🌟🌟🌟環境🌹🌹🌹🌹服務👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼…查看更多
+ 2
韓式卡邦尼意粉
生蠔牛扒絕佳配搭
Oystime
2023-06-19
香港仔美食推介👍🏼餐廳主打係生蠔🦪其實已經幫襯過好多次,今次想要寫一篇文章~因為生蠔係我嘅至愛❤️之前試過Korean Gold、厚岸、Irish Premium 、Cumbrae Pearl 、令和怪物 、Pacific Rock 、Ariusa 、American Pearl 、Miyagi 、Claggan 、Arousa 、 Ostra Regal 通常我哋都係叫職員推介俾我哋,我哋鐘意大隻厚肉又爽身,職員就會建議我哋食邊隻每次都會有驚喜💕今次介紹一些$10 的生蠔🦪也不錯好過酒店內任食的生蠔雖然唔算大隻也比想像中好乾淨又有蠔味不用加任何調味料也入口即溶⋯⋯夠哂爽口👍🏼今次叫咗芒果沙律🥗西冷牛扒海鮮薄餅味道出色算是少數的高級餐廳的用心出品誠意推介俾大家平日午餐的美國西冷或肉眼牛扒$2XX 也有出色的牛肉味5成熟剛剛好…查看更多
+ 2
$300 (Dinner)
城市
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice