Hong Kong | Eng

Followers
Following
Imhahahazel
Level 2Hong Kong
Overview
Reviews (5)
Photo (38)
態度極之非常差,到底幾時執笠?
Daddy’s Kitchen
2023-04-04
完全係中伏,入咗去食完先知道原來呢間嘢態度不嬲都咁差。嘢食非常之難食,態度差到PK,其實根本應該執咗佢啦,做到咁唔想做,不如就咪做啦。一入到去睇都未睇Menu,已經問你食乜嘢,話未諗到就西口西面態度極之非常差,見到你要諗食咩就要對你呼呼喝喝。”咁你到底飲嘜野/食嘜野”,做得西餐態度咁差,簡直難以置信,嘢食同態度咁差價錢仲要收得咁貴,一啲服務都冇。奉勸大家唔想一肚氣嘅話,千祈唔好嚟呢間舖頭食。坐喺窗邊見到嗰啲窗咁污糟一啲胃口都冇。Btw都未見過有食西餐會會攞交比人食野…Read More
超好食!好滿足
Ollies Bar & Grill
2021-12-31
倒數前諗住醫飽咗個肚先,揸車經過呢間餐廳裝修幾靚好似幾有氣氛咁,所以就入左黎食。架車啱啱停定,準備入嚟嘅時候嗰度嘅waiter已經好熱情咁樣歡迎我。仲幫我安排咗一個近窗嘅位置。之後我叫左個beef burger。嘢食到咗之後第一個反應就係超!大!份!大份到一個人應該食唔晒,超級抵食!薯條啱啱炸起好脆好好食,個burger好足料,一啖都咬唔晒個,食材嘅味道都夾,塊牛好juice超正!下次帶埋朋友黎先🤣…Read More
2021-12-31
又抵又好食!激推!
Mama mia pizza & pasta
2021-05-28
見到有間新開嘅餐廳就打算同Fd試下。餐廳侍應好nice,又同我哋打招呼,落單前後都勁有禮貌。我地叫左蕃茄羅勒肉丸,蝦肉白汁扁意粉,芝士pizza,牛柳,芝麻吞拿魚卷,和牛漢堡同tiramisu。啲嘢食擺盤好靚,同埋全部嘢食都好好食。芝士pizza做到拉絲效果,牛柳同和牛漢堡又Juice又嫩。而當中最推薦就係佢嘅蝦肉白汁扁意粉真係好正,好濃郁嘅cream味,但係食落去又唔膩,啲鮮蝦超爽口,真心超正,下次一定會再食。…Read More
+ 4
Smoothie
好難食比錢我黎都唔會再食
歡喜燒
2020-06-01
估唔到新開質素已經咁差。我地咁多個都一致認同好難食,係食過咁多間入面,算係最差。最後食左3-4串走左1. 真係熱同焗到想嘔,食完宜家都好唔舒服好想嘔。食食下完全唔想食,成個背脊都濕晒,冇晒胃口(現場好多客人都係咁抹汗,背脊濕晒)2. D野食真係好難食,老實講今晚番到去都唔知會唔會嘔同肚痛,同埋食物種類都好少a) 串燒-肉類1) 全部肉都係根完全咬唔開(10串有9.5串都係),完全冇味道。羊、牛、豬、雞都唔掂2) 串燒嘅種類好少,重要好難食b) 海鮮!!!!重點!全部都好難食,完全唔新鮮(估唔到第一日開張已經係咁)1. 蝦(附上圖片)。D蝦係佢哋燒嘅,一攞出嚟入邊啲蝦肉好似一pat泥咁,唔使用牙都整得開,非常唔新鮮2. 新開張送嘅芝士龍蝦。係臭嘅,好難食,完全食唔出有芝士味,龍蝦完全冇龍蝦味都係好唔新鮮3. 鮑魚。唔乾淨,又係冇味嘅4. 蜆、青口。炒蜆同燒蜆入邊都勁多沙,炒蜆個汁勁怪勁難食,D蜆好似放左10年咁,又臭又唔新鮮5. 蒜蓉扇貝。算係咁多個入邊最正常,但係真係超油勁油6) 多春魚。好苦(不過算係咁多種海鮮入邊最正常)c)炸物炸物已經算係最基本係出面買返嚟,自己炸,但真係唔明點解可以咁難食(e.g. 春卷、薯圈、餃子)尤其係個個所謂嘅「豆腐味」麥樂雞,啲炸物好大浸油益味d) 自助bar嘅燒物/小菜/生果/甜品/飲品包括蝦、鮑魚、青口、蜆1) 蒜蓉茄子。完全冇味嘅2) 和牛/軟殼蟹漢堡。個包勁乾,唔知以為食緊餅3) 雞翅。入面完全唔熟4) 菠蘿。真係經典,完全係生嘅,酸到pk5) 飲品種類少6) 羅漢果水。又一經典,真係水黎,一d味都冇7) 甜品。一係就好甜,一係就好難食。蛋糕好淋,好似放左好耐咁肉類要醃下,海鮮要新鮮,都好正常,連咁少野都做唔好,就連基本買返嚟現成野,都搞唔掂,點做落去??咁嘅質素都收$240,好老實講比錢我去都唔會再食囉正常嘅野:棉花糖、薯條、廚師腸、台灣腸、薯仔沙律,炸榴槤波…Read More
View previous comments(1)
Imhahahazel *就打手,自己去食下啦
2020-06-11
Imhahahazel On8+1
2020-06-11
FungLuiWong 試左。唔係你講到甘差
2020-06-15
thomaschan1314520 我上次試左我同個friend都覺得好唔掂,食到一半走左
2020-07-08
冇
Related Review
Reviews submitted by the same member to the same restaurant within 30 days.
比錢我食我都唔會食
比錢我食我都唔會食
歡喜燒
2020-06-01
估唔到新開質素已經咁差。我地咁多個都一致認同好難食,係食過咁多間入面,算係最差。最後食左3-4串走左1. 真係熱同焗到想嘔,食完宜家都好唔舒服好想嘔。食食下完全唔想食,成個背脊都濕晒,冇晒胃口(現場好多客人都係咁抹汗,背脊濕晒)2. D野食真係好難食,老實講今晚番到去都唔知會唔會嘔同肚痛,同埋食物種類都好少a) 串燒-肉類1) 全部肉都係根完全咬唔開(10串有9.5串都係),完全冇味道。羊、牛、豬、雞都唔掂2) 串燒嘅種類好少,重要好難食b) 海鮮!!!!重點!全部都好難食,完全唔新鮮(估唔到第一日開張已經係咁)1. 蝦(附上圖片)。D蝦係佢哋燒嘅,一攞出嚟入邊啲蝦肉好似一pat泥咁,唔使用牙都整得開,非常唔新鮮2. 新開張送嘅芝士龍蝦。係臭嘅,好難食,完全食唔出有芝士味,龍蝦完全冇龍蝦味都係好唔新鮮3. 鮑魚。唔乾淨,又係冇味嘅4. 蜆、青口。炒蜆同燒蜆入邊都勁多沙,炒蜆個汁勁怪勁難食,D蜆好似放左10年咁,又臭又唔新鮮5. 蒜蓉扇貝。算係咁多個入邊最正常,但係真係超油勁油6) 多春魚。好苦(不過算係咁多種海鮮入邊最正常)c)炸物炸物已經算係最基本係出面買返嚟,自己炸,但真係唔係點解可以咁難食(e.g. 春卷、薯圈)尤其係個個所謂嘅「豆腐味」麥樂雞,啲炸物好大浸油益味d) 自助bar嘅燒物/小菜/生果/甜品/飲品包括蝦、鮑魚、青口、蜆1) 蒜蓉茄子。完全冇味嘅2) 和牛/軟殼蟹漢堡。個包勁乾,唔知以為食緊餅3) 雞翅。入面完全唔熟4) 菠蘿。真係經典,完全係生嘅,酸到pk5) 飲品種類少6) 羅漢果水。又一經典,真係水黎,一d味都冇7) 甜品。一係就好甜,一係就好難食。蛋糕好淋,好似放左好耐咁肉類要醃下,海鮮要新鮮,都好正常,連咁少野都做唔好,就連基本買返嚟現成野,都搞唔掂,點做落去??咁嘅質素都收$240,好老實講比錢我去都唔會再食囉正常嘅野:棉花糖、薯條、廚師腸、台灣腸、薯仔沙律…Read More
Ratings
Related Review
好難食比錢我黎都唔會再食
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice