Hong Kong | Eng
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

概要
食評 (4)
相片 (15)
食完又食
MeokBang Korean BBQ & BAR (tmtplaza Phase 2)
2020-04-05
誠心推介,上次食完真係覺得好好食,今次又再返嚟食。呢度嘅牛舌真係好好味,唔單止大塊,味道亦都好好。店員好好咁樣喺牛舌上面解咗啲文,等佢受熱會均勻啲。果然真係好易燒,仲要好好食,真係好好咬,同埋真係好香。我自己好鍾意用佢提供嘅生菜包住嚟食,感覺特別清新。佢呢度除咗啲燒肉好好食之外,啲嘢飲原來都好好飲。試咗佢嘅草莓熱茶,飲落去真係好舒服,唔會太甜,好天然。佢個草莓鮮奶忌廉都幾特別,估唔到咁樣撞埋一齊都幾好飲。最重要嘅係個樣真係好靚呀!…查看更多
超好食
Jan Jan Kushikatsu (Kui Chi Mansion)
2020-04-05
特別日子梗係要食下啲好嘢食啦,呢間其實之前都食過㗎啦,但係一路冇寫食評,今次真係要寫返俾佢,因為真係太好食!食咗好多唔同嘅全消不能盡錄,但係我介紹吓我最鍾意食㗎啦。其中一個最鍾意食嘅就係呢個雞泡魚魚乾,出邊嗰啲真係冇得比,呢個燒到啱啱好,好有咬口,超香同埋熱辣辣,係好有質感嗰種魚乾,好有質素!另外,個雞翼好好食,真係唔知點解可以炸到咁脆,但係裏面都仲係咁Juicy,呢個係嚟呢度必食嘅!佢嘅牛舌亦都好好味,好有咬口好彈牙,唔會話好硬,加少少檸檬汁喺上面,將成個味道更加昇華。總括而言呢間真係好好食架,而且個環境好有feel, privacy亦都夠高,好值得推介。…查看更多
冇介紹錯
Meokbang Korean BBQ & Bar (Choi Ming Shopping Centre)
2020-03-17
朋友話佢最近食咗間韓國燒烤好好食,介紹左我去,所以我就去咗試吓啦。真係冇介紹錯,所有嘢食嘅質素都非常之高,食到我好開心。我嗌左個泡菜豬肉拌飯,本來以為好似出邊餐廳咁,就咁豬肉碎撈落啲飯到,點知呢度好高級,係分開上嘅。佢仲要有隻溫泉蛋係中間,吉開佢之後撈埋一齊食超級好食。另外我都嗌左個燒肉,係黑毛豬,佢博博地,所以好意笑得熟,唔使等好耐。而且佢帶有少少海鹽味,同埋啱啱燒完嘅香味,唔使點汁都已經好好食。佢個大象湯都好唔錯架,材料十足,淨係蜆肉都有好幾隻。佢仲有少少豬肉喺裏面,啲豬肉都好軟,食到我好飽。…查看更多
好食
Boat Dweller Steam Hot Pot Specialist
2020-03-14
最近有朋友轉到工,咁開心嘅事,當然係要去慶祝一下啦。講咗好耐要食呢個海鮮塔,所以就嚟咗呢間試吓佢,都真係幾唔錯架。我哋嗌左個套餐,裏面有好多唔同嘅嘢食。今次就等我介紹下呢個大大細細的蜆肉。真係非常之鮮甜,用呢個蒸氣嘅方法,慢慢蒸熟佢之後,根本完全唔需要點任何嘅醬料,無論大定係細,邊一隻品種,都非常之好食。令我好值得一提嘅就係呢隻蟹,真係好多蟹膏,超級好食。而且隻蟹都好多肉㗎,食得非常之滿足,非常之肥美又鮮甜,非常之值得推介。證明仲有好貼心咁樣將唔同嘅部位都剪咗出嚟,方便我哋食。最後當然食蒸氣火鍋,唔捨得試嘅就係佢嘅粥啦。個中吸收晒之前所有正過嘅海鮮嘅精髓,超級鮮甜,再加左啲南瓜同埋豬骨,健康又有益。…查看更多
2020-03-13
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice