openrice
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

概要
食評 (2)
相片 (4)
不過不失
Mixian Gor (Un Chau Street)
2023-06-27
味道一般,但新開張,也算坐得舒服。今次點嘅係花雕醉雞米線賣相可以,但個人口味,我就不喜歡它的花雕味,附近的店我就比較喜歡醉藥雞那種口味。如果有食過,可自行斟酌。雞明顯有雪味,其他野正正常常,你說很差嗎?不是的。但我也不會推看賣相很不錯,份量也足,紅色的應該是辣辣,但食落去係唔辣的,我個人喜好比較辣的。雞翅係送的,無咩好彈,味道還好。整體來說,就順道經過可以一試,價錢合理,另下午時段1430-1730還有8折。或者下次經過可以再畀機會試下其他湯底嘅,可能有驚喜也說不定。…查看更多
今時今日咁嘅服務態度並不足夠
Shining Jade Restaurant
2023-06-17
這家酒樓,去過幾次,不過不失,本來都可以繼續光顧,但今日發生左件”小事”,令我不吐不快。本人很討厭芫茜,所以通常唔確定菜式有冇芫茜都會問清楚或者問有冇得走芫茜先會叫。今日想食叉燒腸,就先問下侍應有冇芫茜,佢重大大聲話無寫香茜嘅唔會有,或芫茜都唔平架。好啦,咁我叫啦,來到之後,一如所料,整碟腸粉都佈滿芫茜,然後我整碟都無掂過啦。個問題係我同個部長講番件事,佢連一句對唔住都無講,亦無提出任何解決方案。可能有人會覺得好小事,但態度好重要,碟腸粉唔值幾錢,你幫我換或免左我呢個碟錢,就算真係唔得,對唔住都要講句啦。而家係佢地內部問題,攪到我浪費左錢又食唔飽,想叫其他野食都唔益佢。可能佢覺得個客唔嘈就算,但我呢種客係我永遠都唔會再去。真係想講句,今時今日,咁嘅服務態度係唔得架。…查看更多
or#tm68929226 金翠苑服務超差,去買外賣,門口有兩種點心纸,原來價錢有分別,我拎起張綠點心纸問可吾可以外賣,對方話可以,我咪用筆圈了,之後比錢,我之後見其他客亦用綠色點心纸 (有格仔圈),又用米色宣傳纸圈,我先見價格有分別收銀話你拎兩張纸比較下同一點心就知分別,心諗點解要分開兩張纸,但又可一樣外賣,價格不同。其實可以一張點心纸,而比$時收銀按外賣價。不用混亂。另,外賣盒$2一個,但堅持一樣點心一個盒,完全不環保,我講了可以2樣包放一個盒就得,但店堅持吾可以,10點心10個盒,因太多盒又再收多一個膠袋。完全浪費。等外賣比錢時講了15mins , 之後第二個人又話20mins,但最後是35mins才有,其實20mins時我已追問,佢地話包緊就出來,但見堂食就不停出點心,外賣就一直等,25mins再追問一次,30mins又再追問。。。足足要35mins先有大家吾好去呢間店。
2024-02-09
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice