今日放假同屋企人食lunch,但無咩人所以唔駛等位
一入到去,好多空既四人枱同幾張空既卡位。但係侍應竟然叫我地兩個人去搭枱
而個張枱本身係一張四人枱,已經有兩個人坐左係一邊食緊,而左右都有幾張枱有人食緊,所以再坐落去都幾逼下。係我地要求之下就被我地坐左係咁多張空既四人枱其中一張。先講食物:叫左客餃子,味道不錯,但係口感唔好。皮太林,仲要痴住另一隻所以一夾就好易散
。之後家人叫左個本格豚組拉麵。豬軟骨幾好食
,但係叉燒唔好食
,個麵咸左啲。自己叫左個吉列豬扒拉麵,個麵無另一個咁咸所以ok。但係豬扒麻麻地,炸得太乾..
再講服務

:開頭對於侍應既安排有啲唔滿意,明明有好多空枱都唔叫人去坐而要人搭枱。雖然你話驚lunch hour好多人,但係食到我走為止都仲係有好多空既4人枱。樓面好似唔係好夠,有4個人但係有一兩個好似發夢咁,企係度,叫落單都叫左幾次先知,埋單個時又攪好耐
有個貌似經理既女人(著白色shirt同黑色褲,其他侍應著味千拉麵t shirt帶頭巾),真係態度好差
(我會稱佢為經理啦)首先我食食下個時,有兩個大陸女人入黎,個經理係都要佢坐2人枱(唔知係米又要人搭枱)但個兩個女人好聲好氣同佢講仲有人會黎所以要坐4人枱既卡位。個時都仲要有好多空既4人枱同幾張吉卡位。問題係有幾張卡位都係兩個人坐。之後個經理仲要"藐"佢地..再者,當我地埋單除左等好耐之後,個經理找錢個時找左一張好溶爛既20蚊紙,根本唔用得。之後家人同經理要求換過一張個時,佢一句聲都唔出,黑起塊面,換完之後仲要勁大力推番個收銀箱入去。
食物唔係特別好食,但係態度真係唔得,所以唔會再食
…Read More
Ajisen Ramen
2015-07-01
Like
2015-07-01
$80 (Lunch)