Hong Kong | Eng

Follower
Following
HoneyBee0124
Level 2Hong Kong
Overview
Reviews (6)
Photo (12)
晚市放題
Hon Wo Korean Restaurant
2021-04-06
疫情下算是做足,食物選擇也多,有三文魚生同壽司,又有牛扒燒,d醃肉全部都好食最鐘意辣豬肉,雞扒同牛扒熟食都還好,最鐘意豬腳薑一出d蛋好快無哂但係豬腳都夠,而且好味夠淋,無哂都會refill 。係d小食無野蓋住,好快放到凍哂,熱食應該會更好食,不過都唔係第一次食呢間,都有心理準備其實整體還好,呢間分店闊落d,坐得舒服又有間板。旁邊仲有位睇倒火車,有小朋友都唔怕悶員工都有禮貌,有主動幫手調節爐溫同換爐碟兩個鐘時間岩岩好,食埋d糖水同雪糕:)完美滿足既一餐只係一張相都無影低有d可惜有機會會再去…Read More
豬腳薑
午市放題
Daikiya Japanese Restaurant
2019-08-27
當日我地中午12點開門就入去食午市放題午市算多人,一入去就已經可以出去拎小食:)手機落單都幾環保野食算上得快,收碟都快,服務態度幾好無漏單,係有時會有一兩碟慢少少,不過係會到的第一次黎既三文魚無皮的,易入口,第二次黎既三文魚刺身就得魚皮:(建議貴店可以將三文魚皮炸了做小食,不要做刺身了,真係咬唔倒炸野皮有點厚,曼魚刺身四舊有一舊有大少少既軟骨,不過吉倒都好痛,唔敢再食了其他,熱食不失不過,釀雞翼比較特別,其他放題比較少有,推薦甜品總體來說,只有泡芙比較好食,其他都係食雪條啦呢個價食夠三個鐘都抵既,不過頭一個鐘都開始夠飽了,無乜特別野真係想話一食再食,整體黎講都幾好既…Read More
+ 4
Like
Sofiawuhk It's our pleasure to see you !Enjoy your time in Daikiya, wish we do everything better than before.
2019-09-07
釀雞翼
人和食物可以
Hillview Cafe
2019-05-17
本身為生蠔而去:(蠔夠大,不過有殻碎又無味我無食,係其他人既評價而且係配給咁,每人只限4隻會拎俾你最慘係三個人食過蠔,兩個肚疴⋯⋯環境可以的,但係去既路程實在辛苦,在下話你知。。。有老人家既唔好去食物選擇實在少。。。旺角分店會更好而且雪糕只有雀巢,個日都無人企係度現場整班戟。。。員工態度是好的,就是食物無野好食,真係會食唔飽。。。廁所無去過,不過有人去過既評價都唔多好總括黎講,價錢係平,不過有得再揀真係情願俾貴d食好d。。。…Read More
2019-05-16
Type of Meal
Lunch
Dining Offer
Credit Card Offers
態度超好,環境舒服
199 Bay BBQ
2019-01-20
之前在fb見倒d資料同評語好吸引所以特登入去試下先講下員工同老闆,在fb問問題回覆超快又有禮貌:)去到都熱情招呼,服務絕對滿分有多,燒既時候會教我地邊d火靚,其實一爐都夠燒三個鐘:)一入到去就已經拎湯俾我地,感覺好有家庭溫暖再講下環境,地方好大唔會迫,通風舒服,每張枱上面都有大傘,姐倒太陽又姐倒雨,落雨都唔怕個爐係枱面但係唔會好煙仲有好得意好乖既狗仔廁所乾淨,同其他燒烤場唔同最最最緊要係帶小朋友既我地,原來有供應埋bb櫈,超貼心之前問過老闆都話有免費泊車,不過個日我地無開車所以無問泊邊食物方面多選擇,有唔同種類既腸仔,勁多款味既雞翼燒雞翼我鐘意食仲有丸,多春魚同魚扒等等總之豬牛羊雞都有醬係沙爹同燒烤醬,燒菜會貼心地有杯水(都多菜既,有韮菜,南瓜,茄子,三色椒等等。。。)可惜要照顧呀b關係,就黎食飽先有機會入去望下有咩揀(之前係男人揀,好多我想試既都無揀到😭)搞到就黎走先食倒個蕃薯:(呀b最鐘意佢地個湯,一拎走就爆喊🤣無味精老闆煲左好耐d料林哂呀b好鐘意食入面d花生(當日係雞腳花生蓮藕湯)作為一個媽媽都可以好放心俾佢食街外野真係第一次飲品都係仼飲,黎活動好岩:)佢地仲細心話我知邊隻飲品無添加,可以放心飲價錢178全包,燒三個鐘,中午去食飯唔燒野都只係四十幾就有勁多餸仼食,只係望倒都流口水,全部都係心機煮,絕對唔馬夫呢個價絕對良心時間由朝早到夜晚(即係全日)都有得燒烤,中午只係入去食個飯都抵哂無論多人少人都準備充足,每個部分都做得好細心真係好感動如果有家庭聚會同朋友活動,絕對係一個好地方,有機會一定會再返黎希望有多d可以知道有間咁好既良心店…Read More
雞翼
羊架
雞肉
豬扒
蕃薯
茄子
2019-01-18
$178 (Lunch)
Celebration
Birthday
一般
Superior Manya Japanese Restaurant
2017-08-26
今日本身想去食其他店既午市放題,去到先發現原來平日無,之後就死死地氣去附近睇下邊度有得食點知經過見倒呀姐派緊傳單,呢間午市放題第二位有半價,之前都試過其他滿屋,其實一早都知道新開左呢間,不過一直未試,就順便試埋喇其實本身去另一間係為左個炸鮮奶的,以為呢間無。。。原來呢間都有不過就咁好抱咁大祈望,唔算得上話非常難食,但係唔算好食,只能說好過無芝麻雞翼好夠脆,入面多汁。焗蠔都算大粒,呢兩樣我地都食左好多次出面自己拎既甜品就只係得鮮奶凍同泡乎過得去,其他都係食生果算啦。。。星期一中午好似最多得十幾圍枱倒。。。但係都有些少漏單情況,有時要一張紙只係點個樣野,之後先有黎,甚至完全成餐無出現過明明見倒有個似經理既人同隔離台講,其中一樣野依家無,但係我地點勁多次羊架都無出現,都無一個人同我地講過無哂:(刺身唔算好新鮮,還可以?熟食都一般過得去。。。壽司入面最鐘意係厚燒芝士鰻魚壽司,鰻魚真係好厚,係間中有少少骨。。。天婦羅入面既南瓜唔夠淋,相信淋d會好食d整體黎講,收碟算快,工作人員態度都有禮貌,最後一人一杯貴價雪糕完結都算可以接受既:)…Read More
芝麻雞翼
Movenpick雪糕
厚燒芝士鰻魚壽司
焗蠔
2017-08-21
$185.3 (Lunch)
Celebration
Birthday
諗清楚再去...
韓日燒
2014-07-25
第一次寫食評!去完真系吾寫吾得!俾你地參考下……1.壽司品質是不錯的,比明將好,但系真系選擇超少,而且如果迴轉台無你想要既壽司,佢地系吾會同吾可以幫你order既。2.佢地真系全自助式的,如果你真系要去食,只系食壽司,一定!一定要等倒迴轉既卡位先好去,如果吾系,你就要自己出迴轉台拎,會有一排人企系度同你爭,一有好一點既壽司,好快會無哂,而且真系好少選擇……3.如果你真系好想試下呢間,建議加埋韓燒,因為無野食時,都可以有點東西燒黎食,佢地韓燒的選擇還好,應有的都有,個壽司真系吾得。4.熟食都系自己拎的,吾系紙牌order的。5.豆腐花挺好的,據說係老闆自己一早磨的,十分滑。其實員工態度還好,收碟好快。最後提醒大家多次,如果吾想企系度同人爭壽司,記得訂迴轉卡位。 …Read More
victorszetohoiwing 個爐超細火,係最大火個爐都唔熱,好奸, 燒成半粒鐘, 件雞翼都唔熟, 唔再去
2015-06-25
LanLan2357 果三文魚壽司個三文魚薄如張紙咁,燒烤方面鵝腸切得太過短,鴨腎也太薄,丸仔多過肉類,總体來講咁嘅价錢係咁㗎啦!
2016-02-14
Ratings
豆腐花,三文魚壽司(如果拎倒)
2014-07-19
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$69 (Lunch)
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice