Hong Kong | Eng
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

相片
門口職員態度惡劣,輕蔑顧客,令人望而卻步⋯⋯
Kichi Jyu Japanese Restaurant
2021-06-19
最近一日(2021 年6月11號)我們一早就打電話給吉壽電話訂座了2位,當晚6點許,已準時到達。門口還沒有其他來客,入面食堂還有大把空位。因我們身形比較横胖,又放工後趕嚟,拎住一袋二袋,又帶住雨傘,所以向守門口職員,要求坐卡位,怎知這個帶眼鏡,兩側頭髮剷薄的男職員,用輕視的眼神,一句大大聲就話「冇卡位!」,但我哋睇到入面明明無乜客,好多空位!跟住我哋問佢可唔可以等到有卡位至入場,我哋可以等得,豈料這個職員繼續冷嘲熱諷咁話,成晚都唔會有卡位,要坐就坐2人位啦!態度高傲,不可一世,好似輕蔑地話「你哋都唔駛指意有卡位坐咯!⋯」佢講到咁,我哋為咗避免爭執,破壞自己情緒,唯有唔襯幫此處,黯然離去。其實我門以前也常光顧吉壽,裏面嘅delivery 服務亦算不錯。但現在這個守門口職員,狐假虎威,蔑視顧客如草芥的惡行,令人非常難堪,希望大家去前有心理準備!😱😰😡「附註:細項評分應該係負數或更低。但限於Open Rice 嘅評分條件,一定要輸入正數字,才能能給予劣評,故此唯有輸入最低嘅1分!」…查看更多
相關食評
30日內同一位會員在同一間餐廳提交的食評
四眼側面產青男職員,正是門口狗🐕,狗仗人勢,態度卑鄙惡劣!
四眼側面產青男職員,正是門口狗🐕,狗仗人勢,態度卑鄙惡劣!
Kichi Jyu Japanese Restaurant
2021-06-12
昨日我哋同吉壽電話訂座2位,晚上6點許,已準時到達。門口還沒有其他來客,入面食堂仲有大把空位。因我們身形比較横胖,又放工後趕嚟,拎住l袋2袋,又帶住雨傘,所以向守門口職員,要求坐卡位,點解呢隻四眼門口狗,一句大個嚟就話「冇卡位!」,但我哋睇到入面明明無乜客,好多空位!跟住我哋問佢可唔可以等到有卡位至入場,我哋可以等得,豈料隻門口狗就用好串嘅語氣話,成晚都唔會有卡位,要坐就坐2人位啦!態度非常乞人憎,好似輕蔑地暗示我哋都唔駛指意有卡位坐咯!佢講到咁,我哋為咗避免爭執,破壞自己情緒,唯有唔幫襯呢間嘢,黯然離去。但始終都要話俾大家知道,呢隻四眼門口狗,狐假虎威嘅惡行!😱😰😡(附註,細項評分應該是負數或更低,但限於OpenRice 評分條件,一定連輸入數字,才能俾到劣評,唯有選擇最低的l分)…查看更多
相關食評
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice