Hong Kong | Eng
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

相片 (7)
失望
福彩海鮮酒家
2017-01-10
福彩酒樓以前食物質素唔錯,所以經常幫襯,但近年食物質素每況愈下,點心又唔夠熱,價錢又不斷上升,真係好小幫襯。今日終於同家人來開餐,點了一個伊麵同幾款點心,伊麵味道一般問題係唔夠熱,其中兩款點心~潮州粉果、蝦餃嘅皮係(糊)晒爆開晒,賣相實在接受唔到,叫經理過來,經理一睇我都未講要換,佢已經馬上話係喎同你再蒸過兩籠,之後再出籠蝦餃又變左第二樣點心,唯有耐心等待,結果都食到正常嘅潮州粉果、蝦餃,第三次出來嘅蝦餃係正常仲要係熱辣辣,都算佢啦。綜合今次經驗感覺酒樓廚房有好大好大進步空間,如果唔係好難留得住食客。…查看更多
查看之前的留言(2)
5243Au 5243Au 此正一*,沙田第一城,福彩酒楼。我今天5/12/2020,叫外傭姐姐買外賣燒雞半隻,親身寫了字条帶去,姐姐给了寫条给counter, 回来都带回了燒鵝半隻,不是燒鴨是鵝,單上是$248,再加一服务費$24.8,收了共$273元,零錢不找了。更可恶的是老鹅,皮乾肉硬。這*,明明中文字条寫了燒雞,100元楼下的價錢,分明哈工人姐姐不懂中文,乘机给了最貴的隔数夜老烧鹅半隻,斬了件,字条被收,冇得講数。外賣自取还要加一服务费,不知有何服务。特别記下,勸人不要去這*。影哀香港人。2分鐘前 回應發表留言
值得Encore👍
Koon Thai Cuisine (China Hong Kong City)
2015-04-11
一行四人去完澳門玩坐船返港,大約7點半到達中港碼頭,search open rice 終於選擇呢間食泰國菜,星期五晚尖沙咀都諗住實勁多人,上到平台發現環境好舒服完全唔似身處尖沙咀鬧市,周圍人流唔多,感覺非常好,到達店舖唔需要等位仲有卡位坐,全店都有9成滿,我地order左豬頸肉、沙嗲串、椰皇海鮮焗飯、青咖哩雞、蝦餅、油酥餠、椰青。豬頸肉~味道OK,點豬頸肉醬汁都好味,可惜肉乾左小小沙嗲串~味道一般椰皇海鮮焗飯~好有驚喜,足料好好味👍青咖哩雞~好味道,蔬菜比較多雞肉比較小👍蝦餅~OK油酥餠~普通椰青~做緊優惠$36 買一送一,椰青插朵泰國蘭花賣相一流感覺特別好飲👍整體嚟講環境舒服,星期五晚唔洗等位,食物90分,店員服務態度好,絕對會encore 👍…查看更多
+ 3
椰皇海鮮焗飯
2015-04-10
味道、服務態度差差差
No.1 Korean Food House
2012-11-01
店舖裝修前有去過,食物都ok,服務ok,店舖小小竟然有專人會禮貌問要不要幫食客將石頭鍋飯醬油拌勻。裝修後舖面已經無上述服務,服務態度惡劣,例如:落單後會有order紙放在枱上,發現order同我落單有出入,伙記仲要超級無禮貌回答,完全感覺受氣,非常失望。食物方面比以前差很遠,石頭鍋飯只係暖唔夠熱,完全失敗!配菜唔自己問係無比你,完全不可接受。我係唔會再去!…查看更多
唔會再去的一間泰國餐館
Thai Inn
2009-06-30
嗰日因為下雨關係,所以咪近近地同屋企人去呢間試下,之前已聽聞呢間野no good,我去過一次淨係覺得佢service麻麻,但係今次真係好失望.我地order左:1. 一打沙爹(豬,雞牛各四串) D沙爹太硬好難咀嚼,沙爹醬無花生味好似萄汁唔好味2. 牛尾煲 一般唔太差3. 泰式濕炒河粉(要雞肉) 65好重蒜頭味無其他特別味4. 炸蝦餅 一般5. 軟殼蟹米紙卷 (暫停供應) 故改左order 咖哩牛腩煲 我一咬就食到牛腩有酸酸地變左嘅怪味,馬上叫伙計處理點知個伙計呆左又唔知點反應,咁我咪叫佢找經理來處理,當有個女經理過來我地就講佢知d牛腩有問題,佢就話我幫你取消,叫過d乜野食吖.之後我地叫佢比個menu我地啦,最後我地只係叫多左個甜品就結帳走人.(炒河粉& 炸蝦餅要成60幾蚊一碟,比起外面d舖頭算貴!) 埋單要HK$350 食到一肚氣!!個女經理竟然一個sorry字句都無就行開,咁嘅服務態度完全唔掂! 講真d野又唔係平,又唔好食,仲要d野食變左(壞左),d態度又唔得!好喇到最後我地找數時同佢地講我地想要張receipt,過左一陣有第二個伙計過來,我地問張單係咪比我地,佢話唔係埋單咩,我地話已經比左錢啦,佢就話你地等等先,之後佢比左張單我地.唉!d伙計好似未瞓醒咁!唔怪得間店會响星期日7點幾都得幾枱客人啦!…查看更多
無
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice