Hong Kong | Eng

Followers
Following
nicjay_915
Level 2Hong Kong
Overview
Reviews (8)
Photo (6)
未試過難食到食完一啖就想走
Amaroni's New York Italian Restaurant & Café (MOKO新世紀廣場)
2023-06-20
坐低無耐,伙計咩都無講就放低左一碟「豉油碟」(如圖),唔講以為隔離酒樓食淨左碟鮮蝦腸粉淨番d豉油比我地,全靠陣醋味先知。(食左咁多間餐廳,第一次見咁方法比醋客人。)隔左好耐,先有麵包到。正常。意粉,因為無味,我都唔記得叫左咩款,好似食緊漿糊。雜菌意大利飯,更似食緊漿糊。平時幾難食嘅野食,我都會盡量食哂,呢個真係搞唔掂,唔係講笑。唔關我平時食開咩質素食物,平至華御結,大快活,唐記,我都覺得好味,呢度係連以上都不如,真心吞唔到落肚。…Read More
服務態度有待改善
Dood Bottega Gelateria
2023-05-20
常客,老闆同老闆娘都應該認得我。每次去,如果買一球,佢就會問你要唔要買兩球,買兩球,就問你要唔要三球,買三球,就問你訂唔訂一盒番屋企。職員就應該係比老闆落order問,但每次都係咁真係覺得好煩,我又唔係見唔到價錢,個日想食少d咪要少d,個日想食多d咪要多d,唔會你問一問我突然會想食多d,所以宜加佢再問我會當聽唔到。買完想要收據,老闆每次都話要黎做咩呀,如果話用黎儲分,佢就會話用黎儲分儲得個少少,一係就問係咪黎泊車,如果話唔係,最後都係唔肯比。唔知點解咁唔想比人享用優惠。雪糕質素無可否認係好,雖然對我黎講有d貴,但久唔久食一次都ok,如果唔係咁煩,我可能會去多d。…Read More
Eathkgirls 要收據都唔得咁奇怪😮
2024-06-14
miumk 呢間野比人報左去東張,職員用條脷試每一種筆雪糕匙
2025-04-01
TakeAway
奇怪服務
Kometaki (K11 Art Mall)
2023-05-20
當日3x度,17:00入座時出面仲係烈日當空,大概15分鐘後,職員突然關掉我張枱上面盞天花燈,但全間餐廳其他燈都係全開,好莫明奇妙。問職員點解,佢話想「營造夜晚的感覺」。講真唔係好明,點解成間餐廳淨係要為我一枱形造夜晚的感覺,而出面係曬到死,仲要餐廳係以大音量播緊節奏強勁音樂。其實無咩特別,只係覺得好奇怪,正常你突然要熄某一枱的燈,而又唔係就關門,點解唔問/講聲?好,再坐多15分鐘,強勁音樂好似燈一樣「嘭」一聲停止,再隔幾分鐘又突然有番音樂,今次音量細左。都係個句,唔明點解要咁做,好奇怪。食物ok,可以再來但希望職員可以顧及顧客感受,唔好突然彈呢樣突然停個樣,嚇死人。…Read More
Ratings
食物ok, 服務一般
小豆町日本料理
2019-08-09
地點非常偏僻,南地輕鐵站行14分鐘才到。今天天文台錄得36度,烈日當空,一路上因是舊村屋關係,在全無遮擋下撐傘行了三個字都一身汗,入到去叫了兩次侍應才有水供應,結果是兩杯滾水,沒聽錯,是滾水,連暖水都不是。再第三次order後,終於有凍水。終於落單了,落完侍應問喝什麼,我們問有什麼喝,侍應回「汽水雪碧檸茶檸水」,我叫熱檸茶,侍應回:「無熱禾。」最後唯有叫了凍檸茶。食物和格價成正比,但去不到值得三長水遠去的「隱世」水準。結賬後,才發現凍檸茶收$3。我問侍應飲品不是包餐嗎?侍應回熱飲才不用加錢。我問那為何剛剛問有什麼飲品他只說凍飲,而不講出有什麼熱飲。他不知答不出定懶得答,隔壁穿便服推嬰兒車的疑似職員也只是答「凍飲是要加錢的,熱飲才不要」,根本沒理解問題,然後就了去收銀機還$3比我就算數。結果最後我還是不知道這裏點餐是有沒有熱飲的。不過如有凍檸茶,炎夏又serve滾水,但又沒熱檸茶的餐廳,第一實在有點可笑,第二完全不make sense, 除非它們的檸茶是從包裝飲品倒出來吧。其實$3少事,不過態度有問題,所以堅決比負評,亦不會再幫襯。…Read More
Like
睇住你黎趙 路過藍地這店熟客! 丫 呢位人兄食家又幾有深度喎 連人地舖位遠近都計埋食評入面 我地藍地村民又反而好方便丫 真係比呢位食家吹L悵 仲有好心你啦 甘大個人同人地計較個三蚊 又表明自己唔係計較 打得出黎就知你咩事啦 我又想知道藍地有邊間食市凍飲唔洗加錢呢?呢位高尚食家無錢唔好食日本餐丫嘛 你再入黎藍地我都想會一會你
2019-08-19
車厘龜龜 為左3蚊寫食評ge人個腦諗緊乜野??無熱檸茶ge原因唔難理解丫,你試下叫熱檸水都話無先好出文啦
2019-10-09
hphbhk1984 行15分鐘好明顯你行錯路,沿福享村路行正常行9分就到,自己行錯路投訴人遠?無嘢吓化?
2020-09-28
2019-08-09
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
晚市冷清,服務一般
Summer August
2019-07-30
晚市去,完全無人,叫了焗飯所以等了好一陣子,因無其他人要serve的關係,全部侍應像監視我們一樣。吃到中段終於有三個人到,總算無咁大壓力。我朋友吃完,我還在吃,侍應前來收我朋友的碗,示意了不用。未幾,另一侍應又想來收,唔明點解要咁趕。之後第三次再想來收碗,我叫埋單,叫侍應放低後,另一侍應一直瞪住我像要催我埋單,我望實她都要繼續望,完全沒尷尬的感覺,直到我們離開。食物是不錯但過程一點都不舒適,如侍應很空閒可考慮看看此食評改善下。…Read More
Like
睇住你黎趙 路過!最討厭你呢d扮哂食家既麻煩人 尖酸刻薄 人地過黎收你枱面野 你又好話人地趕住收你野 人地唔收你野 又嫌人地服務唔夠 你都幾搞笑架wo 仲要望實人地 即係點呢 用目光怒啤人地恐嚇人唔好收丫?唔好搞笑啦 食餐野好似當自己貴賓甘 係羅 容祖兒開演唱會丫 洗唔洗距本人售埋票比你呢 你真係搞笑專家wo
2019-09-09
睇住你黎趙 丫 仲有 最尾你話過程唔舒服 丫夏捌月你地又係既 人地貴賓黎架嘛 當然食野時要有d姐姐嬸嬸幫距腳底按摩下 按下肩 撥下扇架嘛 無黎醒目
Ratings
份量十足,住家湯必試
Hainanmom (Shu Kuk Street)
2019-07-24
價錢合理,份量十足,不過常落錯單,海南雞轉脾是要加錢的,但叫三次外賣兩次都比錯。堂食環境可以,不過白燈對我來說像補習社,不太舒適。店員說餐具是環保的,不過驟眼看似膠造,所以吃起來不像在堂食。…Read More
食物不錯,服務一般
Nakamura Tokichi Hong Kong Ten
2019-07-24
因去過京都宇治本店,所以清楚食物質素,是ok的,服務方面則一般。每次進來都是錄音機式播放餐廳細則,聽都聽到厭,連你講明清楚規則都是照講,毫無彈性,所以純為食物而來。…Read More
服務差
happinesssssplus
2019-07-23
關門前一小時去到,入座五分鐘內不同職員多次來催促點菜,開始吃時幾位職員將清潔劑潑落地清潔,結果我們是聞住清潔劑來吃飯,所以完全不記得食物味道如何。關門前十分鐘,又開始輪流來催促,第二天致電反映,職員說一般茶餐廳都會關門前開始清潔,我心想可惜你們不是收茶餐廳的價錢。之前本店因未在openrice,所以一直未寫食評,現在隔了半年終於有了,我還記記寫回食評,可想而知印象幾差。…Read More
Like
evang128 是否有一個年紀大的短髮女人,*不正廣東話?
2019-08-03
nicjay_915 不確定,但催促我們的是後生的經理和其他年紀相約的侍應。之後我打電話投訴都是後生女經理的聲音,不停駁我咀,所以唯有在這裏打食評反映。
2019-08-12
睇住你黎趙 路過/_\哇 你都識講關門前十分鐘來催促 你都好意思架wo 洗唔洗人地收十點 比你坐到十二點 陪你玩埋骰盅劈埋酒甘丫?人地唔洗last call/_\?正常餐廳關門前半個鐘就last call啦 我又未試過坐到人地關門前十分鐘甘厚面皮wo 仲死唔要面半年後番炒投訴人地 你都算屎忽鬼了/_\
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice