Hong Kong | Eng

Follower
Following
愛吃的小男孩
Level 1Hong Kong
Overview
Reviews (3)
Photo (22)
燒肉聚餐激推!
GYU SHIGE (OP Mall)
2023-09-10
今日係久違嘅家庭聚餐…諗極都諗唔到食咩,於是我就揀左呢間我3年前食過既餐廳!我之前係食尖沙咀店,今次試下海之戀店!都唔錯^_^我地6個人叫左6人餐!原價1888,做會員可以減100,同埋有雪糕兌換,埋單個時記住儲分,之後可以兌野!我會覺得如果六個人都大食嘅話,呢個份量絕對OK。但如果六個人入面唔係全部人都大食呢我會建議可能點四至五人餐,跟住再搭配自己其他肉,因為始終套餐綁死左某d肉!另外除左食物質素唔錯,仲有店員既服務態度都好好,上菜速度亦好快,十分用心!總括嚟講,係一間可以回頭再食既餐廳…大家可以book定位~…Read More
+ 1
櫻姫雞腿肉
薄切特上鹽香牛舌
櫻姬雞頸肉
2023-09-09
$400 (Dinner)
Celebration
Birthday
價錢合理,味道亦很讚的鮮茄濃湯叉燒意粉
樓下冰室
2018-07-24
今日因為要去荃灣返工,原本要返11點,點知10點幾個時收到電話話改12點,雖然內心哀嚎,但好開心,因為有左食早餐既時間!!!一路行一路搵,兜兜下就去左樓下冰室既門口,咁我見前幾日食左蕃滿門,咁就想比較下啦,於是入去食。入到去,餐廳都幾闊落,唔會太逼,同埋11 點幾未算好多人。望一望餐牌,見到有鮮茄濃湯餐,包埋野飲,43 蚊,凍飲加兩蚊!!好抵呀,蕃滿門我食個時唔包野飲,夾埋要58蚊。咁首先講下環境先,見到都幾乾淨企理,同埋我坐左二人卡位,都OK 舒服。然後講下野食啦,我個餐一共三樣野:鮮茄濃湯叉燒通粉,牛乳炒蛋+兩塊火腿+蒜蓉脆豬同埋一杯檸茶。我之前食蕃茄濃湯配米線,我覺得唔太夾,所以決定今次配通粉啦,我個人平時就中意食米線但我發食食蕃茄濃湯係一定要配通粉!!!因為可以一路食飯一路飲埋湯,所以係絕配!咁首先講吓到湯底啦個湯底,甜酸度適中嘅同埋佢大有啲蕃茄粒啦咁係好好食,仲好開胃,我越食越餓,但佢份量係絕對充足。同埋重點係佢湯底唔會話好濃同好稠,佢係啱啱好。至於叉燒呢就大概有六至七件,不過就略嫌一樣野,就係叉燒有少少太厚切啦。如果可以切薄少少會好啲,不過個味道係OK嘅,個肉質唔會好韌啊,同埋叉燒味都夠。至於通粉呢就就中規中矩啦,不過我自己就覺得蕃茄濃湯配通粉係好過米線同埋公仔麵好多!咁至於個蒜蓉脆豬都好好食嘅,因為佢個蒜蓉味好香啦但係又唔會話好油,個包亦都唔會話好硬,硬到好難咬。個牛乳炒蛋呢就個份量就有少少細,但係個味道都好食,佢有淡淡奶香,唔會話好重牛油味,食到好漏。火腿同杯檸茶就正正常常啦!…Read More
蕃茄濃湯叉燒通粉
蕃茄濃湯通粉
2018-07-23
$45 (Lunch)
份量很足的晚餐
Buono Nuobo
2018-07-23
聽日係家姐生日,咁岩今日老豆又放假,所以就約埋姑姐,堂妹同三叔去食飯。爸爸同三叔叫左個晚餐,餃子烏冬,98蚊包埋飲品,份量睇落都好足,爸爸同三叔都話味道都幾好,餃子味道也不俗。而家姐就叫左上級牛柳蕃茄意粉,我試左一啖,意粉因為蕃茄芝士汁,帶有一點酸味,而芝士味亦不會過多,所以不膩,恰到好處,而牛柳的牛味亦很香,肉質亦不會過韌。堂妹叫左一個帶子意粉,呢個意粉係有芝麻醬係入面,所以味道都幾特別。姑姐叫左一個焗肉醬意粉,我試左一啖,肉醬同芝士融合得好好,所以都好好食,而且呢間野食都好夠熱,所以我好中意,最怕食野唔夠熱。咁而我就叫左個西班牙海鮮飯,個份量勁大,雖然我個海鮮飯要148蚊,不過我覺得佢份量都對得住價錢。個汁係忘蝦湯,而汁亦都唔會多到變湯飯,海鮮飯有兩舊大蝦,兩隻青口同埋一堆墨魚。味道都幾好,最重要係夠熱!除左食身質素,講下環境先,環境都幾乾淨整齊,座位亦都唔會好逼,不過冷氣有D細,我食到出汗。而服務都幾有禮貌,亦會提醒器皿會比較熱,很好!仲會主動斟水!最後我地都叫左兩個小食,有蒜蓉包8 件,好香好好味,而且好夠脆。同埋叫左個小食拼盤,有炸魷魚,炸薯條同堆炸雞翼,份量好足,薯條係粗薯條,而雞翼贏炸得好香脆!不過佢用鐵桶裝,有D 唔方便夾野食。但真係勁抵食…Read More
+ 10
上級牛柳蓄茄意粉
蒜蓉包
小食拼盤
帶子意粉
餃子烏冬
西班牙海鮮飯
焗肉醬意粉
焗肉醬意粉,西班牙海鮮飯
2018-07-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Celebration
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice