今日去同同事食飯,所以揀咗有得訂位嘅餐廳。喺利東街隔籬街容易搵到。門口已經好有印度風味,好光猛唔會有好重嘅調味料味。大部份都係梳化同埋卡位坐得好舒服,我四個人去食啱啱好。佢哋嘅飲品全部都會喺呢度整,當然唔少得佢哋出名嘅乳酪同埋奶茶。午餐時段有午餐餐牌同埋正價餐牌,有時訂座仲會有優惠。午餐餐牌都幾抵食。,正餐配飯或者烤餅仲有嘢飲。呢個類似薯仔湯,味道唔會好濃,亦都冇乜特別嘅味道,唔會一嚟就好重印度調味。散叫一杯印度奶茶要30幾蚊,侍應會話你知佢哋嘅奶茶沒有添加糖,甜度份量你需要自己決定同自己落,飲落去好滑而印度嘅茶味亦都好香,飲到底會有少少茶葉碎。嗌咗印度前菜好出名嘅波波,深色嗰樽係鹹鹹地嘅味,波入面有啲薯仔,而且唔辣,係食開印度菜嘅朋友推介,不錯!之後我哋嗌咗個咖喱羊肉配煎煎餅,個餅好大份,好啱我哋分享嚟食,咖喱唔辣,羊肉亦都唔會好韌,有啲比較大嚿,佢有提供都俾你可以切開佢。我哋仲叫咗個雞肉卷餅,入面係燒雞洋蔥紅菜頭,卷餅亦都唔會好厚撈埋一齊好好食,而且係小編嘅福音,因為都係唔辣嘅,洋蔥就係生嘅洋蔥有啲人可能唔鍾意食。佢攞嚟嘅時候係切開兩條,分享嘅話切開四份都唔會散。想表達吓枱面中間嘅綠色,菠菜芝士對於我哋幾個都唔係好食辣嚟講感到非常之辣,如果你哋都有咁嘅要求記住喺點菜嘅時候就同侍應講想要乜嘢辣度。侍應(其實一路都懷疑佢係老闆)見我哋冇乜點樣掂綠色嘅芝士,就過嚟問我哋發現我哋因為覺得太辣所以食唔到,佢非常之好本身想問我哋要唔要換咗佢,我哋唔好意思所以亦都拒絕咗,佢之後突然間送咗另外一盤-就係依盤-俾我哋仲話俾我哋聽呢個係唔辣嘅,叫我哋試吓。呢隻黃咖喱冇長咗芝士嘅味道,而且亦都唔會好濃,適合撈飯或者就咁食都得,我哋幾個兩下就食晒
餐廳超好人之後仲請我哋食咗一個甜品,雖然冇睇過餐牌,但係我哋估應該係開心果加煉奶嘅類似雪糕,本人非常鍾意食
雖然佢係偏甜嘅甜品,但係啱啱說動咗,而且好有口感有堅果碎再加雪糕嘅組合,煉奶做上去嘅甜,唔會太假。誠意推介大家都嚟試吓
…查看更多
Delhi 6 Restaurant & Bar
2025-11-08
赞好
$150 (Lunch)