Hong Kong | Eng

Followers
Following
Marron Cream
Level 3Hong Kong
facebook: fine-food-hk@hotmail.com *** all
Overview
Reviews (99)
Photo (787)
Lunch @Main Street Corner Cafe (Halloween)
Main Street Corner Cafe Hosted by Coca-Cola®
2011-10-18
果日係星期日, 我地11點幾到左DISNEY, 入去之後, 就去左食LUNCH先.可能因為我地去到果時, 仲算早, 所以無咩人, 都唔使點等就入到去.*******我以前去親都係坐入面D位, 今次終於可以坐到係出面果個好似溫室咁既地方, 好靚下, 有住D陽光係出面射入黎. 好舒服!*******我地叫左2個HALLOWEEN套餐, $158. (不過, 個WAITRESS講, 果日係最後架啦, 第2日就會轉左做BUFFET)我朋友飲果個南瓜湯, 我無試到, 不過就個白色蜘蛛網黎講, 至少夠氣氛.我食果個雞胸沙津, 清清地, 都幾好味. 可能我一見到個賣相, 已經鐘意到不得了. 其實, 佢個汁係類似MCDONALD用黎點雞翼既泰國甜辣醬. 味道唔算真係特別好. 但係, 佢連件番茄都會有惡魔樣對住你笑, 得意成咁, 真係無辦法唔加多D分比佢.我朋友食既咖哩, 佢話唔夠味.我食果對惡魔眼係魚卷起, 上面加紅蘿蔔, 再上面加半粒OLIVE. D魚肉勝在夠厚, 有少少胡椒, 都OK既D味. 惡魔鼻係D MASHED POTATO. 我食唔到青口. 惡魔笑咀咀係D甜菜汁. 我始終最鐘意既係佢既賣相, 多過佢既味道, 個olive佢都好好心機咁, 打個星型孔比佢, 而且個咀又有個bat型紅蘿蔔係度. 真係好cutie!!!!個甜品, 個餅皮夠鬆軟, 而個中間唔會太甜, 比起個雪糕, 佢真係一d都唔算甜.*******我地見個donald duck dessert咁得意, 於是叫埋, $88.係tiramisu黎, 幾甜架, 仲有2塊朱古力仔. 幾得意呀!食完, 仲可以拎個隻杯番屋企, 好正呀!!!!!!!!!!!!…Read More
Donald duck dessert
5 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)
Afternoon tea @Mak's Noodle (weekend)
Mak's Noodle
2011-07-18
好耐好耐之前,有一個朋友話我知,依間野D雲吞好味.我一直都無試過依間野,所以唔知.今日去食一碗,睇下係唔係真.***有個服務生走埋黎,介紹間舖頭.佢話,剩得銅鑼灣依間有CONGEE賣.***日本既介紹?唔知係咩野(全部都係日文),不過應該係介紹依間舖既野食掛?***我碗牛根雲吞麵.因為佢依度既牛根,寫為"特效牛根"我問個服務生想知咩野既特效,原來係D汁?既然係咁, 我就想試下牛根同雲吞(我朋友讚過D雲吞, 請大家睇番第一段).被D牛根姐住左D雲吞TIM...影到未呀?D牛根幾入味,D湯都係腩汁整成,好似比出面果D濃.D雲吞幾好味, 而且又爽(蝦), 不過好似比想像中細粒左D.而, 唔知係唔係同係AFTERNOON去既緣故,成碗麵, 都好似份量唔多,唔係好夠我食.收$34蚊,好似有少少貴左D.***我朋友食雲吞麵.同樣既雲吞同麵, 應該係一樣既評語.***個服務生比既卡片:…Read More
+ 6
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
Afternoon tea @Panda Cafe [Ocean Park] (weekday)
Panda Café
2011-07-18
個VIEW都幾好喎~係PANDA CAFE果度既側邊位, 可以望到出面既天空/樹/卡通人物行來行去, 可能因為附近有佢地既休息室啦.幾靚~!就係依度,時不時都有卡通人物路過...入面室內景有D PANDA相既牆.***叫左2杯特飲: LYCHEE特飲(藍色果杯) 同 柑桔檸檬(另外果杯)睇相都清楚見到真係有柑桔同檸檬.係我朋友飲既, 所以唔清楚味道.***我果杯LYCHEE野,幾好味..好有LYCHEE既香味.味道方面, 好甜好甜...D白色球既野,好似係真LYCHEE成杯都係好得意,好靚~…Read More
+ 4
Like
vega108 how much r they drinks?:)
2011-07-25
Marron Cream it u are asking about the price of the drinks that we ordered that day, they are around HK$40-65. Sorry i forget the exact prices now. hope this piece of information is useful to u. sorry.
2011-08-21
5 Minutes (Dine In)
Dinner @Ruby Tuesday (weekday)
Ruby Tuesday
2011-07-18
因為無左套餐, 所以要散叫.我地岩岩去完HAAGEN-DAZS食完雪糕,所以就只係叫左2個餸,後尾個WAITRESS講話叫多個ONION RINGS,我地就叫多個ONION WINGS黎食下.***幾OK架個脆張,漲卜卜既脆脆表面,我就算驚熱氣,都食左唔少.影比大家睇有幾大個.影比大家睇有幾多個.***件魚幾唔錯,重點係煎得好靚,睇下D金黃色既面?同下面D油?真係好肥美架條魚.仲有個汁,令個魚D味道有變化,因為就算唔用D汁,只係得條煎魚都會好好味,D汁可以話係令條魚多D變化用既啫.個SIDE DISH要飯都好,唔會比白飯我.味道都唔錯TIM.份量夠大,好岩DINNER時食.不過, 因為我地岩岩食完雪糕,食完埋依個,其實都已經飽飽地.影比大家睇, 條魚有幾厚.影比大家睇, 有幾大份.***用左芝士作主要調味,聽我朋友講,應該係BLUECHEESE黎,佢好似去過外國住,所以佢會熟DD.我唔知咁多野,我只係知D香味好特別,上面果D炸物好好味~好開心呀.個焗薯都OK架,有D牛油係度滲入去.好正下.影比大家睇, 有幾大份.主角既大特寫!CUT開比大家睇, D肉汁呀.....仲有D醬汁係上面反哂光...***鐘意有CREAM既飲品!D CREAM上面有D朱古力野, 勁正呀!反而杯野D味有D唔識講既感覺,唔係一般既甜味,係帶酸定唔知乜...好似怪怪地,下次CHOOSE另一種先.…Read More
Waiting Time
43 Minutes (Dine In)
Related Review
Reviews submitted by the same member to the same restaurant within 30 days.
Lunch @Ruby Tuesday (weekday)
Dinner @峰壽司[Windsor House]
Totoya
2011-07-18
之前剩係去過依間野食LUNCH,未食過DINNER既野,果次去唱K之前,想食D野先,就黎依間睇下.佢有個新野食,係叫做夏之味覺.***季節的三點盛,$48.我無食哂3件,不過就我食果件黎講,真係好好味.所以之後我心思思都想補叫番個扇貝黎食番(下面有相). 白色果件係帶子黎,另外叫既,都好味架,可能我不嬲都鐘意食帶子,佢軟得黎又滑,加少少檸檬汁已經好好,最好就厚身D,咬落去仲正~***吉列吞拿魚串,$26,好脆, 加左檸檬汁,可能加得太多,有D酸得滯.***好長條鰻魚,D汁都好味.最鐘意D汁甜甜地.***鵝肝,好香,個面煎得好脆,入面D汁簡直係噴出黎咁,軟軟地既質感, 充滿著油份,係個口到慢慢吟,勁正!(我鐘意食鵝肝到不得了,試過鴨肝, 鴨肝個面煎完之後變得太硬, 入面亦無鵝肝咁正, 唔知係咪煎果個唔識煎得佢靚(果次係花月庭度食), 定係鴨肝咁煎法根本就唔夾)食完件鵝肝剩落黎既壽司飯...形狀同一般壽司好唔同,圓圓既偏偏既一舊飯,幾得意.睇下D鵝肝既汁,好正呀..***再叫多一份季節的三點盛,因為太好味,想試下頭先未試過果2件.另外, 再叫一份蟹柳辣明太醬,$16,好別緻既味道,好靚既COLOR,好好既口感,D醬同D蟹柳幾夾.***好似係炸牛旁,好香脆,個脆張正得好好,咬落去勁脆.一邊食, 一面驚起熱氣..入面D質地好得意,拎黎當小食,係極高享受.***他他海鰻魚,$18,張介紹紙度叫左D客注意細骨,搞到我初時驚驚地,不過食落, 勁勁勁正,D魚既質感同D魚自己既油混合係口度,果D所謂既細骨似係D渣咁,係有FEEL到有D野既,不過唔會影響到D魚油同D肉質既果種好味法.好想好想食多次,所以我朋友都好好人, 叫多一份黎一齊食.***吉列八爪魚餅,$26,勁多我鐘意既木魚呀!多到姐哂條八爪魚餅,正呀!D八爪魚餅都好好味,有D真既八爪魚係入面,D口感好正,風富左D趙頭...***好正既壽司之旅,勁鐘意好多款既美食,真係想食多幾次呀!…Read More
Waiting Time
12 Minutes (Dine In)
Dinner @Ashima Yunnan Restaurant (weekday)
2011-07-17
由於個套餐太好味, 成日都係叫套餐, 難得雲南菜咁有特色, 應該試多D唔同既野, 所以今次會專係本大MENU度CHOOSE.***菜菇同竹笙勁好味, 加埋又有唔同口感, 又有D趙頭TIM, 唔知係唔係蠔油獻黎, 不過就鹹鹹地.***肉:王爺醬燒骨, 幾厚肉,雖然D骨都好粗同大條,不過, 可能太油膩,我唔算太熱衷囉~***都係肉:脆皮香酥鴨, 我一食就覺得佢有D SEN, D味有D怪怪,所以都無乜點食過..***肉:好SPICY既一個野食,我只係試少少,都覺囉.…Read More
+ 7
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
Related Review
Dinner @Ashima Yunnan Restaurant (weekend)
2011-07-17
食左咁多次套餐, 今次要寫D特別野先...係一個專用黎ORDER 米線既MENU~***湯唔記得係酸辣定係炸醬, 但係個湯好好味.不過太大碗呀.. 真係超大碗.... 可以杯到好多小碗出黎. 4-6 小碗?可惜D水餃中間個心唔係暖既, 仲有D凍TIM, 都幾驚食左個肚會痛呀..***依個好似叫做山珍雞湯米線.D山珍都係抄到好脆好香口, 好正..好在廚師會識得分開黎放D山珍同D雞湯/粉.唔係就SIDE哂囉.D湯好香, 煮成奶白色, 好似好有功力喎...飲入口, 好暖既感覺, 好順... 仲好香雞味TIM...…Read More
+ 3
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2011-07-17
今次黎試下另一個餐, 個價錢都係大約$250左右.依個餐既特色係可以食到抄菇, D菇咁抄法好香口, 所以特別鐘意食. 總之, 香到呀.. 而且又脆, 薄薄既一片, 抄到有少少煙孕, 而脆口. 幾惹味架. 汽鍋雞, 係要山珍(即係菇), 真係幾多菇, 而且啖湯又超好味, 雖然有D油, 不過雞湯難免係有D油架啦.水煮牛肉, 好SPICY呀, 我朋友好食到, 我就唔得. 食唔到1-2件牛肉就開始頂唔到. D牛肉下面有好多透明既粉(唔係河粉), 滑到滑一滑, 食落覺煙孕, 好正..叫左米線,***依D湯圓, 係跟餐既, 唔使另外比錢. (係熱既甜品)D湯圓無野係入面, 係得個煙孕2隻字.D湯(?)係D玫瑰花蜜糖黎, 幾香, 勁甜.隻杯既得意.…Read More
+ 6
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2011-07-17
依間野有好多個2人套餐, $248-258到.今次就CHOOSE左依個套餐. 因為好多已經食過(想試下新野)同埋近依2日都唔想食得咁SPICY,所以CHOOSE D個汁D味唔同得黎又唔SPICY.***依2碟野係一坐落黎,就即刻擺係我地張枱到.***最先到既係汽鍋雞 (原本想叫田七果個, 不過無, 所以就CHOOSE左山珍果隻. 因為個WAITRESS講, 山珍係D菇黎, 所以唔怕啦, 去試下先.)講番果日果樣先, 幾多料架喎..多雞,不過我想食多D菇佢就無. *** 叫左素鵝同烤伕.OK架D味, 一道甜甜地(細細粒, 好多),另一道就硬硬地(D味好普通).***鬆露丸子, D汁好淡,件丸好似蒸肉餅, 不過係球狀咁解.***芙蓉蘿卜,D汁同鬆露丸子一樣,D汁真係無乜味,個WAITRESS話係南瓜汁黎,如果係咁, 我覺得太淡.. 南瓜天然既甜味照計都幾甜架.***個米線幾好食, 佢唔多SPICY.***服務:有個WAITRESS會係我地ORDER果時,主動比資料我地,好似話, 原來金銀雙丸原來都係拎番芙蓉蘿卜既果種汁, 所以叫我地唔好ORDER一樣味既野.…Read More
+ 5
Related Review
Drink @Haagen-Dazs (weekday)
Häagen-Dazs (太古城中心)
2011-07-17
果日想去RUBY TUESDAY食DINNER, 不過無訂位又無拎定飛先, 所以要等成差不多2個鐘頭(?), 已經行哂所有想行既舖頭, 仲有時間, 都唔知去邊好, 我個朋友都行到倦哂, 想坐住等, 所以就去左RUBY TUESDAY隔離果間HAAGEN-DAZS一邊食雪糕, 一邊等RUBY TUESDAY打電話比我地叫我地過番果邊食DINNER.***HAAGEN-DAZS好似做緊PROMOTION, 有D野飲有得平,有個啡色既, 同一個粉紅色既都係有得平,但係我朋友既目的係想坐住等,所以就算堂食會貴D都唔理啦,入去堂食果邊, 睇住本MENU係度慢慢CHOOSE.一係唔睇, 一睇, 太多野想食/飲,後尾CHOOSE左依隻.有成5個小雪糕球,水果,就算下面果D飲既都有2種顏色,上紅下黃,好靚呀.5款雪糕都唔同味既,有甜有酸,好好味呀!標準既相. 特登比大家睇真D, 2隻色係D咩色.好靚呀, 幾COLORFUL~影真D邊5種雪糕先. ***我朋友只係想食雪糕, 叫左一個雪糕球.唔記得問佢咩名.... (=.=)!…Read More
+ 4
Waiting Time
6 Minutes (Dine In)
Dinner @Azabusabo Tokyo (weekday)
Azabusabo Tokyo
2011-07-17
去依間野食2人前套餐, 可以CHOOSE 2個主食(主菜).***講下MENU度既B, C, D, F, H. (上面D相由上至下)D意粉其實好普通, 係落左唔少芝士粉(算唔算特別呢??)同埋有D菇(好似都唔算係特別野黎).味道同去大家樂食肉醬意粉好似差唔多.或者, 有少少偏甜...既分別啦..雞扒飯, 幾好味既一個.件雞夠大, 多配料, 口感同味道所以好D同風富D.D咖哩味係日式咖哩飯既味,即係甜甜地, 一D都唔SPICY, 最特別既係係D炸PORK CHOP入面暗藏芝士,外面炸到脆一脆, 一咬落去, D芝士流出黎, 勁正!我唔會用KNIFE整開佢一件件, 因為D芝士會一早流哂出黎, 會無左個特色架.應該係拎起成塊直接用口咬,唔好SIDE左佢.個麵幾好, 我無乜點食過依樣, 只係睇朋友食果時, 夾起都幾多料, D湯都似既好味咁.. 似乎好風富.蛋包飯, 我覺得應該叫蕃茄牛肉包蛋再包飯, 個比例都其實係咁, 最多係D蕃茄汁, 再黎係D牛肉, 先至到D蛋, 最少係D飯.食完D飯(用汁/牛肉/蛋黎送住食), 仲有大把牛肉同蕃茄汁係度.不過, 講真, D味道就普通左D.***野飲, 就依個係2人餐, 佢比2杯野飲個餐.都幾多野CHOOSE. 而且, D柚子呀, 雪糕呀, 都唔洗另外加錢. (比著出面果D通常都加$10呀, $15呀咁)飲咖啡, 會有2件小餅乾比埋黎. 仲要係一白一啡tim. 幾別緻呀.我就次次都叫霜淇淋柚子soda. 件ice-cream勁大囉, 真係好正架.中間透明部份只得soda.下面沉底既係柚子蜜.不過, 有個麻煩, 就係好難搞得佢雲.所以次次都係食左個雪糕先, 再搞下個底, 先至飲.不過亦次次都搞極都搞唔平均(搞左成幾分鐘, d柚子點都搞唔起, 始終都係soda還soda, 柚子還柚子) …Read More
Waiting Time
28 Minutes (Dine In)
Azabusabo Tokyo
2011-07-17
上次試過依個2人前套餐($398), 覺得幾多野食CHOOSE, 而又份量夠多, 連野飲都得意過人而又唔洗另外加錢, 所以索性黎多D先.***個餐仲係度, 好野~!***叫一個餐, 可以CHOOSE2樣小食.依度, 我會寫4樣小食, 睇相由上至下係: C, E, G, H (請大家睇番個MENU搵番個名. 個名太長唔想打)個鰻魚卷, 無想像中咁好食, 可能因為原本以為佢係加粉張係D紫菜度拎去炸(會好脆),不過原來食落林林地,D綠色既抺茶麵太多, 而且無乜味,而鰻魚太少/唔夠厚,D醬都唔係好夠TIM,所以唔夠味咁.蝦丸, 幾好架,有D配料一齊搓成一個丸,口感唔錯.而D茄子既味都OK, 唔會太鹹.D菇味道岩岩好,唔會太鹹或太油,D PORK都一樣.以前我最鐘意食依樣.牛肉馬鈴薯簡直係一個驚喜,原本睇相, 一直覺得只係得2粒, 比起鰻魚卷/蝦丸果D少, 所以一直唔想叫.今次叫左, 發現原來雖然得2粒, 不過好大件, 真係好大,炸到脆一脆既外面, 原來層炸張好薄,輕輕細細啖咁咬一下, 已經係D薯蓉,D薯蓉鹹鹹地有D牛肉碎係入面. (特登影左一張咬開左既相, 係上面)D薯蓉好軟棉棉,D味道都好好.總之, 依個抵食兼好食, 下次會CHOOSE番黎食.***甜品, 就居然只可以CHOOSE一個, 到底係2人餐, 如果可以有2個好似方便D喎. 唔使佢想食既我唔想食, 我想食既佢唔想食.不過, 份量方面, 跟餐甜品黎計, 佢真係好大份.綠茶+紅豆+類似湯丸既野+好多好大舊既冰....另外, 比多小杯練奶,因為其實唔加練奶會太淡(D綠茶已經唔係甜架啦, 仲加勁多冰溝希哂, D類似湯丸既野入面無紅豆/連容/芝麻/花生總之乜都無, 剩係得D紅豆既天然甜味, 不過D紅豆又未算多成咁, 可以令成碗野變甜喎)搞到食一啖就要加一D練奶,所以其實D練奶唔係好夠用.唉~ 其實佢唔比咁多冰落去會好DD架.依家真係幾難食.檸檬芭飛, 勁香, 食完會覺得佢係少有既甜香,好正呀! 仲有唔少生果係上面: 西瓜, 奇異果, 乾檸檬片(居然會有??), 乾既甜既生果(橙色既, 唔合叫咩名), 桃. 另外, 佢仲有一件蛋糕仔係上面TIM.而下面係D檸檬香味既蜜糖入面有D透明CUBE, 類似句弱不過更硬身.好多好好味既料係度, 所以就算份量其實比其他既細, 都有感覺上好多咁.令我諗起一個形容, 就係"好繽紛既一個甜品"寒天芭飛? 我一直唔明咩叫寒天, 凍?不過, 牛奶布丁就真係有囉. 除左上面有勁大份既忌廉, 一粒圓LOOK LOOK既西瓜, 同埋D咖啡色既醬流落黎,中間有D紅豆同布丁(D布丁被CHOP成一粒粒)下面仲有D透明CUBE, 類似句弱不過更硬身既野.都好風富下...***(下次寫埋D主菜同野飲)***D CHAIR好似有D野係度,唔算太乾淨... …Read More
Waiting Time
23 Minutes (Dine In)
Related Review
Lunch @Ruby Tuesday (weekday)
Ruby Tuesday
2011-07-17
果日, 有個朋友帶我去RUBY TUESDAY食LUNCH,估唔到LUNCH食同樣既野(比起DINNER黎食同樣既野),會平差不多一半或以上,係份量可能會比DINNER時段少D,不過味道依然同DINNER一樣.想試下RUBY TUESDAY野食點好味/試新菜式, 不過又唔想用太多錢去試,不妨黎食個LUNCH,試左, 岩口味,DINNER再黎,就唔會覺得SIDE左.真係幾好喎~***成個餐都係由$64至$120, 包埋SOUP/SALAD同SOFT DRINK/COFFEE/TEA.真係平左唔少!***個餐湯會比埋BREAD.個BASKET幾得意?! 好似個雪糕既CONE咁, 我咁耐以黎, 剩係係TIMES SQUARE既唔知11樓定邊層食野, 見過同樣既BASKET咋.唔係好記得, 個湯好似酸酸甜甜咁, 不過希D, 無平日黎RUBY TUESDAY時飲既咁濃, 可能平時我黎都多數飲龍蝦湯(好濃~ 濃過出面既龍蝦湯好多), 所以總係以為RUBY TUESDAY既湯都係比出面果D濃D.***我叫左JUMBO LUMP CRAB CAKE.我不嬲都鐘意食RUBY TUESDAY既CRAB CAKE, 因為依度既CRAB CAKE有D似AMERICAN CLUB既CRAB CAKE.軟軟既蟹肉加埋其他CHOPPED既配料混合而成一塊餅, 外面脆脆地, 入面惹味. 諗起都流口水~佢雖然比左D醬我, 不過我唔多用果D醬, 費事SIDE左個CRAB CAKE既原身有既味道.D飯都好好味, 唔會比白飯我囉, 係D有少少SALTY既飯, 好難形容既味道, 不過真係幾好味~特登影多張, 比個CRAB CAKE既厚度比大家睇. 都OK厚架~***我朋友食BURGER, 睇個樣唔知好唔好味, 不過以前都食過RUBY TUESDAY既BURGER(都係一樣食MINI果隻, 外脆既BREAD同入面塊厚肉, 都幾唔錯)我朋友今次都係叫RUBY MINIS (BURGER),所以我估應該都唔錯掛?***LUNCH去, 個DRINK LIST都係DINNER果個, 唔會有分別, 即係想飲酒既人都可以ORDER酒. 我梗係唔會ORDER酒啦.我叫左杯凍飲, 唔記得個名TIM. 應該係TROPICAL SUNRISE. 因為我地係星期三去. 而且, 個DRINK既顏色都似係D咩SUNRISE果D樣.杯野好好味, 勁甜,有D香味,有D果肉係入面飄飄下.口感幾好架. …Read More
Waiting Time
16 Minutes (Dine In)
Related Review
Dinner @New Paris Vietnam (weekend)
New Paris Vietnam Restaurant
2011-07-16
間野係條女人街既側邊到.雖然係地下果層, 但係都好易見佢唔到.叫左個套餐2C, $108, 另外叫多個串燒, 因為我幾鐘意周圍試下D沙嗲串燒. 想睇下食依間既串燒會唔會好食D? 湯, 我試飲左一啖, 都OK喎. D湯幾甜架. 不過, 主要係我朋友飲既, 所以都無吟多2啖. 至於湯料, 件瓜都幾大件架. 其他野就唔知. 個餐唔包既串燒. D汁多番D會好D, 而且D味同出面果D唔同, 唔係好慣....好似唔係沙嗲黎? 個汁好似無沙嗲既香, 食落都冇沙嗲既味TIM. 真係唔知係咪叫左野/落錯單? 抄河, 普通味道.如果多D肉會更好. 又或者用D香料黎抄香佢都會好食好多囉. 粉卷, OK好味既.. D皮好似有D厚同硬...而且, 入面D料都無乜味. 再多D肉鬆會更好食.咖喱同多士, 都係一般..所以居然食剩唔少. 叫多杯薄荷野. 甜甜地.. 有D粒粒係入面飄~ 口感唔錯, 不過D薄荷味勁D會好D.***女仕去廁所請小心!個廁所幾DIRTY, 有大便係個廁所對出比人坐果度附近..見唔到, 講唔定會HIGH落條裙/隻腳度.***服務:服務生幾好, 知道廁所無廁紙, 會主動拎包裝TISSUE比我用, 唔使我比錢買TISSUE.…Read More
+ 7
Ratings
Dinner @The Boathouse (weekday)
The Boathouse
2011-07-16
一直都好想入依間靚屋到睇下同食野, 估唔到真係有機會喎.***Fresh Lime Soda: 清清地既SODA, 有D酸, 幾開胃架.***唔知係咪一入親去食野既人都會自動有一BASKET麵包, 好想試下一隻BREAD, 不過我個朋友好衰, 搶左黎食.***最低果隻大碟:我朋友話佢未黎過, 不過我叫依個係偶然既機會, 佢居然好似知道哂邊樣好食邊樣唔好食咁, 又同我搶... 憎死佢.D螺同D青口同埋其他貝類原來勁好味架! 唔知間野用乜整過, 令D貝殼類有特殊既香味, 我只係食得好少咋, 唔滯~我SIDE哂D時間係D龍蝦仔度, 不過D龍蝦仔無肉, 又唔香(無依間野比D貝殼類既特殊香). 激死啦.其餘果D上層野食:上面其他層既野食, 相比下, 普通. 紅色果碗野, 酸酸地, 咁蕃茄汁呀麻, 實係酸酸地架啦.***RIBS: OK啦. 無乜驚喜, 同HARDROCK CAFE果D有D似.***雲吞: 入面果件野, 圓圓地, 幾好味..不過, 個汁就唔多得啦.***個甜品係驚喜黎.2樣各有特色, 各有各好味..白色果個係D類似鳥結糖既野,勁甜,不過又好脆.. 總之, 正啦.綠色果個好清新.. 好正. 上面果個小脆包好脆, 入面係D BLUEBERRY黎? 應該係.下面果個係D APPLE片BUILD出黎既.好靚又正... ***希望仲有下次黎啦.…Read More
Waiting Time
6 Minutes (Dine In)
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice