Hong Kong | Eng
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

Level 1Hong Kong
概要
食評 (4)
相片 (14)
狗也不吃,對食無要求嘅可以食,
La Rosabelle Restaurant & Bar
2024-01-24
對上一次食係佢岩岩開張個陣。當時order ge野,我覺得麻麻,將南任何一間都好食過佢!個日放工,想落街食,見佢有85折,貪平入左去。一共order左3樣野,沙律,牛扒同豬。1. Pear and berries tiger prawn Salad. 當碟沙律一上到黎,我以為佢上錯野,因為碟上得芝士碎,車尼茄,同沙律菜。 我即刻叫個waiter 比 menu 我睇,我個刻懷疑自己睇錯餐牌。 然後,個waiter 應該唔識英文,我問佢pear and berries 係邊佢話呢個就係我叫ge沙律🥗 我當然唔收貨,佢就拎返入廚房,隔左2分鐘,個廚師拎返碟野出黎話:” here’s your berriesssssss!!!!!” 佢放左好多粒藍莓(霉ge)同加左藍莓醬上去!我真係多謝你 真係好L難食。然後個waiter後埋黎話:”廚師特登整個疊新嘅俾你地!”事實係拎返入去個碟,因為個2條蝦毛我撥開左去側邊,同圖片嘅位係一樣! 仲有就係呢條蝦毛叫虎蝦?2.牛扒我order 5成熟,個塊扒出到黎,我分唔到係牛定豬 我問個waiter,佢都答我唔知🤔然後佢又去問個廚師,廚師話: steak! 但個waiter 話: 係豬扒!我即刻黑人問號❓ 個廚話steak 你答我係豬? 望住塊well done 牛扒,西客嘅我話要重新整過一塊。然後個廚好嬲咁行出黎問: what’s wrong with the steak?我重申一次我要5成,然後佢話比我嘅就係5成,佢有check temperature!!! 我個刻真係好嬲!3. BBQ豬舊豬無問題,但d薯蓉似大陸個d薯蓉粉溝水,口感同味道都好奇怪總結: d人同食物都唔掂。佢堅持個塊牛扒係5成熟,我真係無野講。 埋單仲要8百幾,食埋d狗也不吃嘅垃圾…查看更多
+ 2
BillyLam4082 Its your own problem, not the kitchen.
2024-02-19
回覆
Sunday Vibe a
Le Marché Steak & Frites
2022-07-17
星期日唔想去咁遠,同男朋友落樓下試新野。首先講下裝修,佢係門口中間位置有個類似咖啡bar枱嘅位,有部咖啡機同小量酒放係到。 牆身就擺放左各式各樣嘅紅白酒。 店內空間比上一首明顯少,有卡位供客人坐,但眼望位置比較少,可能有VIP房?一共叫左三樣食物,分別係 beef tartare,原隻燒雞同 tiramisu. Tartare 好易入口,但我唔識分咩叫好食咩叫唔好食🥹🥹🥹原隻燒雞,已拆胸骨,食落唔鞋口,但味道較淡。佢會配薯條,好似係免費refill。Tiramisu ge配搭幾新穎,用churros代替手指餅。不過churros 太軟身,同埋tiramisu 味唔夠特出,加返d咖啡酒可以好啲。呢間La Marche好似先開左三日,酒牌未拎到,只會提供無酒精飲品。Services 方面建議餐廳加強培訓一下,唔係唔好,不過可以好啲。…查看更多
+ 1
食完要洗腎
Sijie Sichuan Restaurant
2022-06-24
朋友生日,book左黎食川菜。7點到,已經差不多滿坐。收費位位360. 唔推薦酸菜魚,d魚好梅,一夾就散,仲包左好多粉,食落勁奇怪。另外就係重部野都好咸好咸好咸好咸。拌麵好食,但好咸。青瓜ok木耳ok口水雞ok蒜泥白肉ok水煮牛ok唔辣宮保雞好麻糖醋肉最好食蕃茄湯全是味精回鍋肉ok有個豆腐唔好食希望店家落少d鹽,我食完第二日成個人水腫。食之前過一過熱水都仲好咸,食完口乾到第二朝。唯一要讚嘅係服務幾好。 …查看更多
等成20分鐘,先上菜
Lane Noodles (TKO Plaza)
2022-06-11
晚上5點45分到,坐低就落單。叫左2個晚巿套,落完order後就一直坐係到等,直到20分鐘後,先有個雜菜煲到。明明有餐湯跟埋,唔明點解唔上左先。之後等多5分鐘,見到隔離枱遲過我哋入,都已經上曬菜,覺得唔對路,就叫佢哋跟跟。直到30分鐘後都未黎,嬲到已經唔想食,取消order.魚湯雜菜煲得幾條菜,咁就多謝你78,仲要好細煲。早知睇左食評先入去。…查看更多
meijingtang8 我跟你個情況一樣呀,口味呢樣野人人都唔一樣,呢間餐廳處事死板,不願意迎合不同客人的口味。你過去吃的感覺怎麼樣呢,有沒有附近可推薦的店呀😊
2025-05-09
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice