Hong Kong | Eng
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

相片 (18)
大細超
Kopitiam By Saya
2025-01-25
同一家大陸人一齊入座,我哋行先大陸人行後。當時有張近窗口嘅枱吉咗,我哋要求坐被拒,話有人book咗。跟住我哋入餐廳嘅大陸人話坐,張枱又突然ok可以坐,話book枱嘅人cancel咗,前後唔到10秒,果然中港兩地人不同待遇!…查看更多
dereklam0808 之前試過打去呢間嘢book位,一開始聽電話個女staff態度已經差到我差啲收線。本身去開海之戀個商場,見有個view純粹問吓有冇得request到時坐窗邊位,點知對方就用啲非常晦氣嘅態度答返我話 「無喎,到時邊道有位咪攝你去邊囉」「我唔知有冇位㗎,一係你一早嚟排隊囉」之類嘅說話。講真呢啲option無咪無,但全程一啲禮貌都冇又發晦氣咁真係搞唔掂。海之戀有好多餐廳又高質服務又好,blacklist呢間🤭
2025-03-20
回覆
2025-01-17
Dinner
$71只有呢個份量??
WM Style Noodles
2022-08-25
諗住食車仔麵,行到去呢間舖頭,見門面乾淨企理就走入去試吓~嗌咗個5餸菜底,分別有魚蛋、蘿蔔、豬紅、魷魚、牛筋。入口味道唔錯,但分量真係少得可憐!尤其係個牛筋收成$14一份,但竟然俾一個碗上嘅湯羹都唔知有冇嘅份量我,仲要碎濕濕…成碗食曬完全好似無食過嘢咁,結果要再去附近嘅cafe食多個bagel同飲返杯咖啡先滿足個胃嘅空虛感。若以份量同食味嚟計,我諗真係唔會有翻兜嘅可能。要食車仔麵,我寧願過海去麵尊,起碼好食好多而且份量足~:(…查看更多
$71 (Lunch)
名過於實
NOBU InterContinental Hong Kong
2019-04-15
滿有期望嘅一餐,結果失望而回...「貳遇 彌生 - 春分」主廚發辦菜單,只有烤鯖魚好味,皮脆肉嫩夠juicy。其他菜式水準只屬一般!壽司細件,拖羅無油香;和牛以一嚿炭形式呈上,賣相嚇人;甜品原本不錯,可惜送上枱時那片薄片已倒下。整體食味及presentation令人失望!…查看更多
+ 7
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice