Hong Kong | Eng

Follower
Followings
sukisukiii
Level 2Hong Kong
Overview
Reviews (5)
Photo (19)
我同朋友食完屙足一個星期
Mou Mou Geki
2019-06-13
我同朋友係5月27日星期一晚上8:45幫襯呢間牛涮鍋分店。我地叫左$208果個價錢,牛肉質素一般,我個人覺得樓上大xx火鍋店既肥牛都滑過佢。我地有碌熟晒啲肉、變晒色先食,蔬菜又係碌到熟晒林晒先食,但最後都係難逃腸胃炎既命運。我同朋友兩個係當晚凌晨開始不斷肚痛肚屙,而我係5月28日朝早命仲開始低燒,食極藥都去到29號先開始退燒。我朋友屙到手軟腳軟要睇醫生。27號到今日岩岩好一個星期,我地兩個食足一個星期藥,我都仲肚痛肚屙緊,我朋友個胃都仲係唔舒服緊,都唔知仲要唔舒服多幾多日。去過咁多地方包括街邊大排檔打邊爐都未試過屙到咁,貴店既衛生情況,本人真係不敢恭維。…Read More
Like
JuDoYeon 我地食左十幾次都冇事其實打邊爐會腸胃不適係正常 可能你既腸胃較敏感 食稍為重口味少少就肚痛
2019-07-31
sukisukiii nonono 我極少肚柯 同埋不嬲食開重口味野 食得辣得濟都唔會肚柯果隻
2019-12-30
sukisukiii 如果得我一個肚柯我會賴我自己碌啲野唔夠熟 但連我朋友都係咁喎 仲要唔係柯幾日咁簡單
2019-12-30
和平使者 打邊爐好小會搞到甘,因為细菌已左高温的湯裹殺掉,莫非係d甜品出左問題?
2019-08-09
sukisukiii 如果呢個世界所有病毒同細菌都可以靠100度熱水就殺得死,就唔會有食物中毒呢樣野啦🤣仲有佢提供既碗阿筷子呢?
Ratings
食到我懷疑人生...
Korean Izakaya Miso
2019-06-05
6月4號晚上經過呢間舖頭,門口貼左張紙見到呢幾句我同朋友即刻安心地入左去坐低叫野食。我叫左個海鮮魚片辣湯,跟個飯。我就唔太中意食韓國野,所以我每次要同朋友去食韓國野都會叫海鮮辣湯,算係我唯一中意食既韓國菜式。但我食過咁多間韓國餐廳其中包括朗豪x food court果間、肚餓韓國人既海鮮辣湯,都未食過咁難食既海鮮辣湯,完全係超出我認知...🙂首先,海鮮辣湯既顏色應該同豆腐辣湯既色差唔多。然後,我唔太食得辣都唔覺得呢個湯辣,真係一啲辣味都冇,我同朋友都一致認為個味似豉油溝水🤓。跟住,我真係想問啲貢丸魚蛋墨丸牛丸係咩玩法???😃我見到呢幾粒野真係呆左,唔知以為自己去左茶記😅仲要收我$98再加一,真係燥左!當晚我真係食到懷疑人生,最後食左一半都冇就走左...然後去左食m記🙂…Read More
Like
Miss Psharon 呢間野真係好*。。。
2019-06-17
hkfoodbloggerr Waaaa!!!!! 好彩我無叫!點解韓國野會有魚蛋貢丸墨魚丸....fusion都唔係咁嗎?😑😑
2019-06-24
朋友都已經食完 我果份意粉都可以未黎
Pastaholic (Windsor House)
2018-03-18
星期日下午4點多坐低加落單 如圖片所示 係冇乜客既情況下 我朋友果份都食完 湯又飲埋 5份鐘後我份意粉先黎 同經理吹單態度又差 比錢買難受 貼錢比我都唔會再黎朋友個西班牙飯仲要完全冇味 我個意粉都係勁淡😑😑中伏中到傻…Read More
物超所值!
Shun Ning Restaurant
2017-09-09
今日公公生日,一行十人本身諗住食隔離鍋心,點知原來唔記得左卜位,廢事兩個老人家企咁耐既情況下就去左呢間小菜館食!啲野食好有水準,唔貴,一定會再黎!仲有其他餸冇影相,有個最印象深刻係個油鹽水蜆,大大碗都係$78,師傅應該係加左啲魚湯落去,又有粉絲好足料,啲湯都比人清晒,正!侍應行過聽到老人家話凍,仲主動即刻幫我地較細個風口,好抵讚宜家係街真係好難搵到咁平又有水準既食肆,一定會介紹朋友黎食…Read More
Ratings
薑蔥桶蠔,香醋一口骨,黑椒秋葵炒豬面青
順寧土匪雞
椒鹽鮮魷
油鹽水蜆
順寧風味豬手
香醋一口骨
2017-09-09
$110 (Dinner)
水準下降
Xiao Wang Beef Noodle
2017-02-17
今次主講牛肉面第一二次黎(半年至一年前)食果時覺得好好食,麵質彈牙滑稽,係一試難忘。今日黎到再次食,麵質口感非常難,唔識點形容,似浸左好耐,但又唔係林啤啤。至於醉雞翼,根本就冇調味就直接用酒醃制,似飲緊成支紹興酒咁....自己番去買支李錦記花雕醉雞汁醃黎食好過。總括黎講,質素每況愈下,宜家間間分店整出黎既味道都非常不一樣,失望!唔怪之得星期五晚食飯時間都可以有咁多空位。仲有,啲阿姐好似趕收工咁(果時8點半) 啲野都未食完 明顯仲有大半淨 只係放低左對筷子傾個計都即刻埋黎收野,如果唔係叫住佢,真係成大半碗面比佢收走左!…Read More
Like
chuwaiin 你可以去福榮街218號美居中心41號A地舖-阿賢麵線。台灣菜館,師傅系台灣人,招牌大腸麵線28元/碗,也有肉燥飯一樣28元/碗,大大碗,價錢實惠,很正宗,很好味,這店内的奶茶一樣精彩,茶味香濃奶味重,甜度啱啱好和店內的冬瓜檸檬茶一樣精湛的*之作,肯定不會令你失望的
2018-01-10
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice