今晚同朋友試下係柯士甸道既高級私房菜,餐廳好近佐敦地鐵站。有幾高級?係餐廳門口已經感受到,門口設計好似豪宅門口咁,禁門鐘好快有人開門,門口擺左梳化,又有cushion,真係好似番屋企咁,餐廳以白色為主,感覺優雅,轉入去見到open kitchen。預早兩日訂枱,食物都已經選好。7月做緊promotion,星期一至四有法國生蠔送
望落賣相唔錯,好肥美,食落鮮甜,肉質有彈性食完蠔homemade麵包就到,一共有4款:芝麻,墨汁芝士,蕃茄,香草。有牛油同自家製千島醬,麵包都好脆,加埋千島醬,夠晒醒位。Starter - 藍鰭呑拿魚配parma ham同拖羅,聽個名都覺得正,食落味道一流,呑拿魚入口即溶,parma ham唔太咸,好甘香,配埋拖羅岩岩好,仲有爽口既有機蔬菜
Souo - 干邑龍蝦湯,其實一入餐廳就已經聞到好香龍蝦湯味,飲落味道好香濃,果然真材實料。First Main - 四色芝士長通粉,芝士味好香濃,pasta煮得岩岩好,唔會覺得太硬,又唔太膩。Main course - 焗羊架,當然係要medium,大廚焗得岩岩好,好香,肉質嫩滑,唔會膻。side dish有焗薯同煙肉粒焗茄子,very good 完美既晚餐點少得甜品,白朱古力心太軟配牛乳雪糕,白朱古力心太軟都係第一次食,一樣都有朱古力漿流出,味道唔會太濃。白色襯番白色,homemade牛乳雪糕,自己整都可以咁軟滑仲超香既牛乳味拎捨不同。今餐好滿足,除左食物質素高,服務都好好,每個course都會介紹下,上菜時間都處理得好好,加上舒適既環境,真係好似係豪宅食住家飯,絕對值得推介
…Read More
2016-07-18
$450 (Dinner)