2019-10-06 719 views
因為本週過去澳門只係三日,老公話唔想我咁辛苦煮飯,我只係煲咗湯。所以其中一晚就去咗呢間蕉葉屋 😁😁老公話平時同同事 ,有時都會約喺呢度食飯, 貪佢傾偈好,算安靜, 又近佢哋住嘅氹仔城區。 雖然都喺 官也街附近但係價格相宜💰💰 分量都唔錯今晚我哋點咗個基本嘅二人套餐,包一份無骨海南雞跟兩碗油飯 海南雞好嫩滑 但係又唔會有好多血 所以我覺得幾好泰式鳳爪 個汁幾好味㗎 我連啲牛油生菜都點下啲汁,食埋添。老公又唔係好鍾意食 基本上我食咗七成🤣🤣🤣 酥油餅 仲有咖哩牛腩 咖哩牛腩份量好細,但個餐有其他嘢,都够,嗰汁好好味,點酥油餅,老公超喜歡同埋兩個湯㖭 ,本人首先唔太食得辣所以當時揀冬陰功湯其實係有猶疑嘅 不過我就唔鍾意飲肉骨茶。熱豆腐湯呢,就一定要兩位起所以冇辦法囉揀咗 冬陰功湯, 但係好驚喜呀, 我唔知道個味道算唔算正宗喇,但係幾好飲嘅亦都唔算辣啦,仲有一隻大大哋蝦🦐添所以都幾開心其實仲有個甜品㗎唔記得影心型嘅大菜糕囉超甜呀總算嚟講呢間嘢都有80分㗎 不過 味道有啲偏喊同一定有味精囉。返到屋企飲咗好多水呀
今晚我哋點咗個基本嘅二人套餐,
包一份無骨海南雞跟兩碗油飯
海南雞好嫩滑 但係又唔會有好多血 所以我覺得幾好
泰式鳳爪
個汁幾好味㗎 我連啲牛油生菜都點下啲汁,食埋添。
老公又唔係好鍾意食 基本上我食咗七成🤣🤣🤣
酥油餅 仲有咖哩牛腩