2022-12-20 4414 views
<<Ann Mamma 抵食泰菜🍽️>>同朋友放工入荃灣玩wine tasting workshop 之前,走咗去食個quick dinner 打底先。朋友話bookmark 咗Ann Mamma 好想試 於是就一早book定位。 .餐廳環境以小清新文青為主,估唔到服務員都係年輕人,非常有禮貌,係咁幫我哋收碟斟水好驚我哋唔夠位🙊而重點的食物真係媽媽級份量超多!我哋一人拎走咗半碟野食🤣一餐變2餐.🟥 大蝦炒金邊粉 🦐 $118 🟧去泰國最喜愛食Pad Thai 但香港搵唔番獨有的蛋香鑊氣,反而覺得香港甜甜酸酸的炒金邊粉係香港泰式餐廳獨有的。 金邊粉炒得夠乾身qq, 唔會一餅野,蝦仁夠大粒爽口。.✨必食推介✨🟨 泰式無骨滷水豬手🐷 $118🟩帶點驚喜😍豬肉炆得非常入味軟嫩,一夾就散🤣即使有豬皮亦唔覺有油溢的燥味。若果有點膩,可以蘸上酸辣醬中和一下,更加開胃。.🟦 椰汁芒果糯米飯 $55🟪糯米飯用上斑蘭口味,暖暖的, 配上椰汁及甜甜的半份芒果,超滿足。.⬛ 椰子開心果沙冰🍧 $48 ⬜超愛呢杯飲品!椰子味會較重,先開心果後椰子,但最愛滿滿的開心果碎及椰絲!食渣都

<<Ann Mamma 抵食泰菜🍽️>>
🟥 大蝦炒金邊粉 🦐 $118 🟧
✨必食推介✨
🟨 泰式無骨滷水豬手🐷 $118🟩
🟦 椰汁芒果糯米飯 $55🟪
⬛ 椰子開心果沙冰🍧 $48 ⬜
超愛呢杯飲品!椰子味會較重,先開心果後椰子,但最愛滿滿的開心果碎及椰絲!食渣都食飽你🤣🤣放得耐都唔會水汪汪,真材實料💗
下次去開荃灣諗唔到食咩 佢都係好選擇🤤
  • 椰子開心果沙冰