本身揀pizza都唔會揀淨芝士嘅pizza, 因為覺得好似會好齋同好漏... 自從有個韓國朋友帶我去過首爾一間cafe, 食左佢地嘅four cheeses pizza with honey之後,驚!為!天!人!竟然好食到不得了!喺香港都有試過唔同餐廳嘅cheese pizza, 都有好食嘅,不過始終冇嗰種震驚嘅感覺... 直到食呢間餐廳 佢個pizza嘅芝士好香,但係唔會有好漏嘅感覺,芝士嘅咸味同蜜糖嘅甜味超夾! 個餅底中間位好似糯米池咁軟熟煙un, 而餅邊帶小小脆口但又唔硬,一食有返嗰種驚為天人嘅感覺 (雖然韓國嗰次係要再好食啲)! 超級推薦,一定要試!另外點左個牛柳雜菌飯同炸薯皮,又係香到不得了,杯strawberry mojito 入面嘅九層塔同士多啤梨味又係好夾,所有菜式同飲品都係屬於上等級數,價錢亦算合理,個four cheeses pizza已經值回票價!

2019-05-01