#搞串個pantry想慶祝紀念日💒,大家心目中有咩餐廳呢?其實環境有特色、服務唔錯,先至啱慶祝嘅氣氛🍾。今次我哋就嚟到位於 #九龍城 嘅 #西餐廳 #Cafe ,佢成間舖頭都好有藝術氣息🧑🏻‍🎨,有種藝術studio嘅感覺🎨。🧅洋蔥湯洋蔥嘅甜味好明顯,除此之外,仲飲到蕃茄🍅嘅鮮味、同埋一啲牛肉🐮嘅香味,味道濃郁得嚟好特別🥳。洋蔥絲亦都煮得軟諗,同酥脆嘅蒜蓉包,製造出唔同嘅口感🫦。🥑焗牛油果蟹肉沙律沙律菜唔只係用普通嘅黑醋調味,仲有清新嘅柑橘🍊香味。牛油果焗熱之後,軟腍口感同埋香味更加好食。蟹肉🦀嘅口感明顯,配埋濃郁嘅芝士🧀好正。🍕黑松露蟹肉薄餅($168)真係好有特色!佢用咗酥皮😲作為薄餅底,食落比起平時厚實嘅餅底脆口,同埋輕盈好多,好啱送酒🍷。而且突出到蟹肉🦀一絲絲嘅口感,黑松露味👃🏻亦都好夾蟹肉,好吸引😍。🐷豬鞍配蘋果芥末($308 Set Dinner 包餐湯、沙律、前菜、餐酒)💕呢個可以標榜係signature🥰!豬架成吋幾厚,最犀利係入面超級嫩滑多汁😋,又冇豬唔知道點樣做到,好犀利🥳!配埋杰身嘅蘋果芥茉醬🍎,酸甜嘅味道好夾豬嘅油香味😆。🍝意大利蝦麵($168)💕呢個係另一個必
#搞串個pantry

🧅洋蔥湯

🥑焗牛油果蟹肉沙律

🍕黑松露蟹肉薄餅($168)

🍝意大利蝦麵($168)💕
呢個係另一個必嗌😍,意粉有好濃郁嘅蝦膏香味💕,加埋辣味嘅刺激🌶️,真係好正。紅蝦殼微焦,有燒過嘅甲殼香味🔥。
焗牛油果蟹肉沙律
西班牙紅蝦意粉