2021-08-19 187 views
之前網上已經成日見到「MARU 丸子」的身影,裝修日本簡約風,以純白和木色為主,基本上打卡都好睇。店舖位置隱身於營地街市附近的許立記旁邊巷內,店家主打不同口味日式熱狗🌭️和小食。.適逢夏天係上個月月頭推出日式牛乳冰,夏日炎炎真係最岩食冰,今次和朋友專程過來試🍧。牛乳冰有幾款口味選擇,分別是抹茶、焙茶、黑芝麻和焦糖拖肥味,現場等候可以睇住店家現場整刨冰,真係幾有feel。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🍧 焙茶牛乳冰 ($88)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~今次選擇焙茶口味,由頭到尾每一口冰都夠味,而且不會過甜,特別鐘意牛乳冰頂上cream,搭配一口冰真心不錯,邪惡但過癮。冰🧊中間個層加左餅乾碎,口感上的確無咁單一,但個人認為餅乾碎大塊左少少,落的份量亦重手,可能因為朋友不太喜歡餅乾原因😂,感覺我食左好多塊餅碎,飽到晚飯食唔落。⚠️ 真心建議快影一張就好,當時影左幾張相,不到一分鐘,但食晒所有冰有半碗融化成焙茶牛奶,最後當湯咁飲😂。價錢方面雖然稍貴左啲,當自己暫時去左轉日本🇯🇵~_⭐️ 星期五晚上和六日才供應刨冰

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
🍧 焙茶牛乳冰 ($88)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

_
⭐️ 星期五晚上和六日才供應刨冰