2017-01-15 6252 views
呢間西灣安記近近地,親友話都唔錯,環境就似啲舊式茶餐廳,佢地嘅熱奶茶係每人一個壺仔,有個茶隔自己沖出黎,不過我就揀左凍奶茶,但原來凍奶茶嘅沖法又唔同啲,所以出黎效果無咁好,感覺茶味無咁濃之餘奶多咗小小澳門係葡國菜出名,所以就算小餐廳都會有小小葡國菜點下,例如牛尾湯咁,我就揀左個牛尾湯通,而呢個又真係要讚一讚,佢濃過雜菜湯,每一粒通粉都夾雜牛尾湯,佢嘅配菜就係一舊舊嘅牛尾,牛尾肉稔入味,一個牛尾湯通25蚊,其實都算抵食!再黎就係見枱枱都有人叫豬扒飽,我都唔執輸叫返個,麵包係熱辣辣嘅豬仔包,但就好鬆化嘅,豬扒入味仲好厚肉,最好嘅就梗係佢無骨,可惜嘅係佢地用炸嘅方式,係香囗啲不過略為熱氣
  • 牛尾通