2016-09-13 6817 views
其實本身聽友人意見說那裏有間甜品店好好吃所以去, 點知去到未夠鐘開門, 但經過一間舊茶記似的店裡面好多人, 所以就來轉一轉目標, 入去這間叠記咖喱美食 問事頭, 佢地出名吃咖喱牛腩, 同見在場好多人都唔咪叫咖喱水餃牛腩就係雲吞牛腩麵, 因為我們要留肚的關係, 我地就叫了個薯仔菜及牛腩牛筋魚片 (事頭怕我地唔食得辣所以就淨牛腩牛筋再加咖喱汁俾我地)薯仔菜 ($25) 薯仔比較爽脆, 而配上咖哩實是相配.牛腩牛筋魚片 ($45), 嘩, 牛腩好腍身好入味, 而煮了好幾小時的咖喱牛腩汁淋上這個牛腩牛筋魚片已經非常野味, 咖喱已經同牛腩精華混合在一起, 事頭說如果我地叫咖喱牛腩的話更正, 因為牛腩是用咖喱汁淆足幾小時, 咖喱浸入牛骨髓的說, 不過我是怕太辣的所以沒試了.這叠記咖喱美食是驚喜十足的呢~
薯仔菜 ($25) 薯仔比較爽脆, 而配上咖哩實是相配.

這叠記咖喱美食是驚喜十足的呢~

2016-08-28
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$35 (Lunch)
  • 牛腩牛筋