2019-07-28 1924 views
Ufufu的餐牌次次去都會有少少唔同,會用哥季當造的生果蔬果做配搭,成日都會有驚喜~!今次去就以菠蘿,夕張蜜瓜同白桃為主題。今次叫左:日式肉汁安格斯牛肉蛋包飯餐(粟米忌廉湯/番茄湯+日式沙律)我覺得呢個蛋包飯係澳門算係好好食的蛋包飯,首先個蛋係好滑好滑但唔係好似水咁未熟個種,好香蛋同奶味。之後肉汁係好多層次,有鹹甜酸,少少生果酸味我估係來自肉汁入面有一粒粒的提子乾。以安格斯牛肉好香濃牛味又不韌。栗米湯好稠身,但有勁香的粟米味,湯入面仲會有粟米粒粒。日式沙津會汁係酸酸地,有些蒜味,十分開胃。羅勒烤雞蘑菇醬pizza係薄批嘅Pizza批邊好脆,雞肉也煎得好香,有勁多芝士做到拉絲效果!但蘑菇醬不突出羅勒有啲苦味...天氣真係太熱啦,所以叫左個冰凍甜品消暑。夏天水蜜桃當造,所以叫了一份佐賀水蜜桃梳乎厘(跟水蜜桃芭菲)。外型方面冇得輸,除咗好軟熟嘅梳乎厘之外,上面仲鋪滿了水蜜桃同埋水蜜桃味嘅蒟蒻!水蜜桃唔算太甜,但係就好多汁,入口即溶,亦都有淡淡嘅水蜜桃香味。一共$306,朋友聚會可一試~

今次叫左:
日式肉汁安格斯牛肉蛋包飯餐(粟米忌廉湯/番茄湯+日式沙律)
栗米湯好稠身,但有勁香的粟米味,湯入面仲會有粟米粒粒。
日式沙津會汁係酸酸地,有些蒜味,十分開胃。

羅勒烤雞蘑菇醬pizza

一共$306,朋友聚會可一試~