2018-12-08 964 views
早前生日個澳門慶祝入住新嘅MGM酒店其中最大一個原因就係為咗入面嘅餐廳,已Janice Wong 呢間甜品店係我必試嘅餐廳之一。中午一點幾左右就已經到咗酒店可惜未有得check-in 所以決定嚟呢度食個甜品同Lunch先,叫咗兩個set lunch 跟甜品 一個喇沙麵 一個鴨肉咖哩飯,兩個主菜嘅水準都非常一般 似用微波爐翻熱禁,食咗大半就冇食到。 但過蝦片反而幾脆幾好食飲品就一個叫杯凍咖啡 一個係Creme brûlée 味嘅茶,咖啡一般 但個茶反而好出色 聞落好香焦糖燉蛋味 飲落紅茶味都好濃。但落單嘅時候杯咖啡一共落咗3次才成功,第一次覆單嘅時候記錯咗,第二次送錯咗,第三次reconfirm 又錯了....😅蛋糕叫咗兩款一個係伯爵茶覆盆子味,一個係榛子花生醬味。伯爵茶嗰個非常好食 好香茶味又唔甜榛子味雖然略為甜啲 但花生味好出,有種食Reese’s Peanut Butter Cup 嘅感覺。總括嚟講呢間啲甜品真係好好食 但主菜就冇咩必要試啦,而且呢度啲侍應感覺上不太禮貌 叫我地剛事試個甜品寫意見卡 剛寫完放低支筆 有位女士應立即衝過嚟收走,我都呆咗一下😅 然後再喺客人面前打開意見卡
但過蝦片反而幾脆幾好食

總括嚟講呢間啲甜品真係好好食 但主菜就冇咩必要試啦,而且呢度啲侍應感覺上不太禮貌 叫我地剛事試個甜品寫意見卡 剛寫完放低支筆 有位女士應立即衝過嚟收走,我都呆咗一下😅 然後再喺客人面前打開意見卡黎睇再同同事討論 感覺不太專重.... 感覺上待應Training 不太足 呢一點令我感覺不太好
Type of Meal
Lunch