2023-09-29 1101 views
今星期嚟澳門做嘢同事係官也街巷仔搵到呢間餐廳門口好特別好靚,見佢開11:00am所以等佢幾分鐘開門😂入去揀咗窗口位置🪟有陽光照射好舒服冷氣夠涼爽👍🏻室內裝修以木為主牆上好多掛畫平日有Lunch set價錢唔貴😆荔枝梳打 同事揀咗呢個荔枝梳打,唔係死甜,顏色好靚,啱哂夏天透心涼蜜桃梳打加棉花糖✨必點✨超誇張🤩好浮誇打卡一流呀🥰影相出嚟勁靚棉花糖份量勁多🤣🤣蜜桃梳打唔算甜,最後我食唔哂棉花糖,加左落杯飲品內🍹好正炸雞翼$60好正,即炸出嚟。脆卜卜。外脆內軟。略帶微辣,再帶少少香草味而且全部都係單骨,方便食👏🏻香蒜蜆肉粉絲 $78✨人氣必點✨每枱都必點呢個香蒜蜆肉粉絲🤣證明佢幾好食幾吸引🤩原本有芫荽,落單時,我要求走咗芫茜芫荽🙈用蜆肉山來形容,絕對唔過分,2個人食。每人都分到勁多蜆肉😂份量勁多🤭蜆肉粒粒厚肉,好鮮甜,重點係完全冇沙👍🏻湯底勁鮮味,用咗大量香料同白酒同蒜蓉,粉絲吸晒湯汁勁惹味食到停唔到口😋爆谷疏乎厘班戟 $88空氣感疏乎厘😍份量好多有成3塊疏乎厘,配搭奶蓋爆谷同雪糕好正呀❤️幸福感max埋單先係$280🤭CP值勁高2個人食到捧住個肚走🤣🤣一定會revisit, 試埋其他疏乎厘😋總
今星期嚟澳門做嘢

牆上好多掛畫

平日有Lunch set
價錢唔貴😆

荔枝梳打
同事揀咗呢個荔枝梳打,唔係死甜,顏色好靚,啱哂夏天透心涼

✨必點✨
超誇張🤩好浮誇
打卡一流呀🥰影相出嚟勁靚
棉花糖份量勁多🤣🤣
蜜桃梳打唔算甜,最後我食唔哂棉花糖,加左落杯飲品內🍹好正

炸雞翼$60
好正,即炸出嚟。脆卜卜。外脆內軟。
略帶微辣,再帶少少香草味
而且全部都係單骨,方便食👏🏻

香蒜蜆肉粉絲 $78

有成3塊疏乎厘,配搭奶蓋爆谷同雪糕
好正呀❤️幸福感max

埋單先係$280🤭CP值勁高
2個人食到捧住個肚走🤣🤣
一定會revisit, 試埋其他疏乎厘😋

總結: 食物味道一流,令人難以忘懷,又可打卡,環境舒服,列入澳門必去餐廳

$140 (Lunch)
香蒜蜆肉粉絲