2018-05-14 1971 views
同友人睇完演唱會,當然要醫肚啦!友人一早訂定枱,仲訂埋佢秘制嘅wasabi手撕雞。我地去到一坐低就叫個卜卜蜆,再叫埋其他打邊爐配料,就等食喇!手撕雞送到!都幾大碟喎,我地四個人不停食不停食。由於有朋友唔太好wasabi,我地叫左少wasabi,食落有少少wasabi嘅味,唔算太搶,手撕雞仲加有炸過嘅芋頭絲,海哲,加埋一齊食幾好味,又有咬口卜卜蜆黎喇!一個平平嘅鍋,放滿蜆,仲有蒜末,等d蜆開口。開口喇!一開就大家不停食,太肚餓喇!我地8個人一路食,都食到好多隻架!食完蜆之後就叫侍應加湯,佢係加有蒜頭嘅清湯,又幾好喎!打邊爐嘅配料都有好多選擇,我地叫左鮮牛肉,黑毛豬,金菇,粉絲,皇帝菜,響鈴,樣樣都好,我就特別推介鮮牛肉,依家打邊爐鐘意食鮮牛肉多過肥牛,有咬口又鮮味。另外推介粉絲!依個清清地嘅清湯再加埋蒜頭,令到粉絲好好食呀!我地就係encore左依兩樣喇
同友人睇完演唱會,當然要醫肚啦!

卜卜蜆黎喇!一個平平嘅鍋,放滿蜆,仲有蒜末,等d蜆開口。

2018-05-12
$163 (Last Night Supper)
  • 卜卜蜆
  • 手撕雞