WaiMingTin
Level 4
2023-03-20
2K 浏览
关注
嚟到澳門遊第二站.喺近馬塲發掘咗一間法式甜品嘅餐廳.呢處遠離繁囂遊客區.但多咗個寧靜親切感.店內的裝修平平無奇.但呢度可以找到大師級嘅作品.並不接受電話訂枱.但佢又客似雲來.每當Tea Time時段.已經變了女生們聚腳點.每一件窩夫及精緻嘅甜品.包括飲品都能有佢哋嘅自己嘅風格!
我哋嘅Tea TIme 已經開始咗!
點餐如下:
1. 小王子 Le Petit Prince X1 $42元
2. 焦糖瑪奇朵 Caramel Macchiato X1 $40元
3.抹茶拿鐵Green Tea Latte X1 $40元
4. 開心果拿鐵Pistachi Tina X1 $52元
5. 白桃烏龍 Peach Oolong $55元
6. 草莓玫瑰茘枝可松窩夫
Strawberry Rose Lychee Croissant Waffle
X1 $68元
7. 蒜蓉辣椒乾蕃茄義大利麵
Garlic Chili Dried Tomato Pasta X1 $56元
😍小王子最珍愛嘅玫瑰🌹.紅色玫瑰花🌹外型.我一見佢已經鍾情.💘可況女生們.呢朵花好似有啲花🌹香撲鼻嘅感覺!👍💖💖💖
😍係一 個玫瑰🌹及荔枝🍓嘅合成甜品  Mousse  Cake      佢除咗玫瑰花🌹香撲鼻之外.還有茘枝🍓甜味.內層有流心效果.入口由內心流發出花香及茘枝甜味.下次我可能會唔捨得食.好好保護這朵玫瑰花🌹!😍🤣🤣🤣
😍係一 個玫瑰🌹及荔枝🍓嘅合成甜品 Mousse  Cake      佢除咗玫瑰花🌹香撲鼻之外.還有茘枝🍓甜味.內層有流心效果.入口由內心流發出花香及茘枝甜味.下次我可能會唔捨得食.好好保護這朵玫瑰花🌹!😍🤣🤣🤣
將奶及泡沫焦糖混合一起.入口一陣焦糖味.後者再加上一陣陣咖啡香.泡沫在口腔內有一種軟綿綿嘅感覺!👍😋😋😋
食咗Mousse  Cake過後.再次品嚐這杯拿鐵嘅時候.依家至發覺開心果嘅味道依家才出嚟.好香開心果嘅味都好濃.好似食緊開心果.口腔內散發出開心果味道.咖啡比較淡少少.這是對的.如果咖啡味重嘅話.就會搶走哂開心果嘅味!👍😋😋😋
外觀賣相都唔錯.佢嘅拉花我覺得係一對手合埋打開.中間呈現一個心型嘅圖.當然唔係咁.但我覺係.最緊要每個人都要有一個愛心.講番杯飲品.佢嘅綠茶味好香.咖啡味都算正常.入口都係軟綿順滑.喜歡綠茶味嘅朋友仔.可不妨一試!👍😋😋😋
外觀好似飲鷄尾酒.杯面用咗一枝珠針掛住兩片白桃🍑.杯內嘅茶溝咗白桃汁🍑.茶味比較淡啲.入口好香白桃味!👍😋😋😋
窩夫外皮香脆可口內軟.還有一瓶紅色草莓醬.還有一朵好似花嘅雪糕🍦及士多啤梨🍓擺設.外型美觀.雪糕🍦搽咗係窩夫.好似搽醬咁一起吃.有一鼓茘枝🍓香甜味.啲士多啤梨🍓好新鮮及好甜.唔酸澀!👍😋😋😋
唔算好大碟.但好嘅嘢.貴精不貴多.蒜蓉味配合蕃茄醬兩者好夾.義粉撈埋一齊去食.味道突出.有啲酸酸甜甜.義粉彈牙爽口!👍😋😋😋
結帳單據
結帳單據
🚶🏻‍♂️👉📌卡夫卡 (馬場)
馬場氹仔布拉格街152號(廣東大馬路悅景峰左側)
检举
小王子 Le Petit Prince