2023-12-04 1066 views
📍 Loja das Conservas Macau - Lcm澳門葡式辣魚店 氹仔官也街2號(木鐸街45號)店內多達300種的魚罐頭🥫來自19🆙個葡萄牙罐頭品牌~有少少震撼每個品牌除咗有唔同品種嘅魚之外仲有唔同調味例如:橄欖油、辣味、蕃茄味最為常見 花多眼亂阿😍每個罐頭都會標示清楚品牌及產地仲有限定款試食 如果未試過嘅朋友可以嘗試吓先決定Bu試完即比錢~好好吃喔🤤姐姐聲稱全世界🌍最好食既沙甸魚微微辣 完全冇魚腥味 浸透橄欖油 魚肉結實 油潤有口感蕃茄羅勒吞拿魚呢款當時現場一試食就愛上吞落後之後淡淡嘅羅勒味湧返出嚟 真係好好食真心覺得第時去澳門大家都可以買呢個返嚟做手信🍎bu就覺得單配法包&餅乾沾滿橄欖油加埋魚肉一齊食已經係單純嘅美好不過都發現咗一個懶人食譜 因為差唔多食晒魚肉嘅時候發現仲有好多橄欖油真係唔捨得倒咗佢🥹醒起雪櫃有一盒烚起咗嘅意粉🍝毫不猶豫將佢倒晒落去吸晒橄欖油完全唔需要任何調味已經夠👍🏻嚟緊去澳門決定大手入貨
氹仔官也街2號(木鐸街45號)

每個品牌除咗有唔同品種嘅魚之外仲有唔同調味
例如:橄欖油、辣味、蕃茄味最為常見 花多眼亂阿😍
每個罐頭都會標示清楚品牌及產地
仲有限定款試食 如果未試過嘅朋友可以嘗試吓先決定