登登登登!終於到左今次澳門好西掃食之旅既另一個重點啦!就係安德魯既葡撻!!!係令屈小姐係香港成日提起想食既安德魯葡撻!有見及此,賴生今次就決定帶屈小姐去安德魯位於路環既總店朝聖啦!而屈小姐一路都極極極期待呢一刻😂😂,賴生由佢既眼神睇到😂😂由酒店搭巴士去路環,過程只係15分鐘左右,但屈小姐已經等唔切啦!而且賴生今次仲發現左屈小姐一項神秘既技能—安德魯感應器(In English, Lord Stow's detector) ,屈小姐勁到一落車連GPS/地圖睇都唔駛睇就知道安德魯既位置!好似佢黎過N次咁⋯明明大家都係第一次黎😂😂係極速到達安德魯總店之後,我地入去望左一個圈,好多唔同既包包,蛋糕連沙律都有!總店真係總店,多好多野食!當然亦有人龍啦😂😂(不過其實唔駛點排,因為職員都好快手)今次我地食左 1) 葡撻 (4.5星)- 聰明既賴生知道,呢個時候係唔可以同屈小姐share一個食!屈小姐係要自己一個人食晒一整個葡撻既!所以我地叫左一人一個!- 總店既葡撻味道同分店一樣!一樣富蛋香而唔會太甜!不愧爲安德魯!撻皮亦做到一層一層!- 可惜係 ,唔夠熱(因為店員為左快,而將葡撻預先逐個放左入紙袋
而屈小姐一路都極極極期待呢一刻😂😂,賴生由佢既眼神睇到😂😂

今次我地食左

1) 葡撻 (4.5星)

撻皮亦做到一層一層!

- 可惜係 ,唔夠熱(因為店員為左快,而將葡撻預先逐個放左入紙袋),令撻皮既層次同味道冇咁分明,口感就塌左少少同油左少少,扣0.5星啦,令屈小姐有d失望
 (屈小姐仲要係由一拎上手果一刻就開始失望啦
好掛住上次食既熱辣辣葡撻)

2) 天使蛋白蛋糕( 2星)

- 純粹係軟得尼又實實地同彈口既清蛋糕

- 冇乜蛋香同味道

食完之後,拖住屈小姐係路環邊行邊影相(影左好多靚相呀)!好relax!好正!好希望我地一直都係咁❤️

p.s. 感覺上總店職員service差啲,唔知係咪咁岩得咁橋,比我地目擊到排我地前面既客人因為仲猶疑緊要幾多個葡撻,唔夠快手而比職員鬧

#強大既安德魯感應器

#澳門好得意,分店味道水準比總店好

#安德魯好好味

#唔夠熱唔夠喉
葡撻
天使蛋白蛋糕
2016-11-21
TakeAway
$15 (Tea)
葡撻