2010-04-02
今次過澳門, 諗住試下另一間葡國餐廳, 就去左尼一間外表都幾好既木偶葡國餐廳, 但最後既結果真係好失望, 以後一定唔會再來...我同gf 今次來到餐廳門口, 見到有表演同埋開左有大約十幾圍既晚宴, 係屬於尼間木偶餐廳, 見到咁多人食, 就入去試下. 火計安頓左我地之後, 我地就叫左幾道菜, 餐牌都幾詳細, 分別係" 葡色燒乳豬", "燒西冷牛排", "馬介休炒反". 過左一陣有個火計同我講話賣晒乳豬, 我心想有無搞錯, 一心想來澳門係想食葡色乳豬, 依家開晒位點晒野食先話無, 點解唔一早講比我知已經賣晒, 如果係咁我一定會離開去第二間食. 我覺得佢地好唔老實, 同埋服務忠誠方面都有問題. 而且果日都只不過係7點幾8點左右, 應該係因為出面晚晏用晒乳豬, 所以我地walk in來既就想食都無! 點解唔一早講明話無先??!!之後唯有改叫左"葡色燒乳鴨", 味道還可以, 平平無奇, 不過價錢已經講緊係$65 ... 唔抵食.最離譜既就係果碟"燒西冷牛排", 唔知佢地用左d咩去整, 酸的, 同埋好大陣檸檬味, 味道就好似洗潔精味一樣, 勁難入口, 而且肉質又好硬, 所以我地只食左伴碟既薯條.
最離譜既就係果碟"燒西冷牛排", 唔知佢地用左d咩去整, 酸的, 同埋好大陣檸檬味, 味道就好似洗潔精味一樣, 勁難入口, 而且肉質又好硬, 所以我地只食左伴碟既薯條... 從未食過咁差既西冷排!
"馬介休炒反", d飯係微暖, 接近凍的. 應該係炒好左一大鑊, 之後放埋一邊, 等有客柯打時就上碟. 味道喊, 加上食唔出有馬介休風味, 六十幾蚊食一個完全無特別同埋凍左既炒反, 真係好唔值.
兩人埋單成2百幾蚊, 但係感覺就好似咩都無食過一樣.
最後總結就係餐廳既裝潢同埋食物簡直係兩樣野, 一定不會再幫襯!!