❧︎❧︎❧︎❧︎︎︎❧︎澳門2⃣️日1⃣️夜之旅(ฅ'ω'ฅ)❧︎❧︎❧︎❧︎❧︎۞۩ஜ۩۞۩ஜ۩۞{最終站}۞۩ஜ۩۞۩ஜ۩۞「鳯城軒」原來諗住食一間係附近嘅葡國菜,但係因為太多人就放棄咗,諗住求求其其搵啲嘢食就算,咁就係附近隨便搵間餐廳入去,位置比較迫夾,坐得就唔算好舒服,所以都係快快脆脆食完就走咖哩牛腩麵 $34 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟份量都算幾多,一個人食一碗基本上都夠飽;咖哩湯都算正常,唔會太淡無味,不過都唔算好濃味,好彩嗰麵都幾吸湯,所以食落都唔錯,另外唔會覺得太辣,最多叫有啲辣提味(香港人口味食唔到好辣,所以唔太食得辣都可以試吓)牛腩味道正正常常,都算軟淋順德魚餅撈麵 $34 推薦指數🗯️:🌟🌟撈麵醬汁有啲少,食落太乾之外仲太淡味(因為加湯會更加淡味,所以同行人士直接加咖哩湯先容易食啲)魚餅味道方面都冇咩特別,只不過就煎得太乾,所以食嘅時候好想飲水涼拌皮蛋 $8 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟其實就算一隻皮蛋分成四份,然後表面再加少少辣醬,首先講明我係一個皮蛋愛好者,所以皮蛋嘅味道我就一定接受到,但係加上表面嘅辣醬酸酸辣辣,我反而覺得唔係太配皮蛋,但同行人士覺得幾好食🤷🏻‍♀️所以個人口味呢樣嘢真係好難講太極豆漿 $16

۞۩ஜ۩۞۩ஜ۩۞{最終站}۞۩ஜ۩۞۩ஜ۩۞

「鳯城軒」

咖哩牛腩麵 $34 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

順德魚餅撈麵 $34 推薦指數🗯️:🌟🌟

涼拌皮蛋 $8 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

太極豆漿 $16 推薦指數🗯️:🌟🌟

豆味唔算好濃,但又未至於去到淡而無味嘅地步,而且都算滑身,但唔知點解我飲落有淡淡嘅薑味,而同行人士就飲唔到