在同事強烈推介下,大家黎呢度食 lunch,好彩唔洗等好耐位。有同事這個軍師係後面的指導下,大家唔好浪費 quota 只 order 好食的。佢話吉列豬扒唔好食喎,所以我地 target 了帶子跟蠔。我地坐卡位有石級上一層覺得好特別呢,自成一角又有 curtain 仔。但後來覺得係 disadvantage 左,因為叫天不應,雖然佢有得襟鐘,但找極都找唔到個鐘。所以服務真係差 d~~~~終於有人黎招呼的時候語氣都一般首先介紹 d sauce,檯上有紙菜豉油 (味重但我中意紙菜味)、同西柚味豉油 (西柚 fresh 味同豉油好似唔夾)。佢俾左一碗芝麻加槌同佢既醬去磨一 d 芝麻醬,不過可惜完全出唔到個味呢,浪費左。不過激讚的是佢既 tartar sauce!雖然佢係點海鮮,但我用佢點晒所有野! 因為太好味了!吉列帶子拼蝦餐 - 帶子好大粒好新鮮好 juicy!!!吉列粉好薄,超好味!因為帶子得兩粒的關系,大家要分一半 share,好珍惜的每一啖都點一種 sauce 試下。 蝦 x 3 點盬就幾好味啦。吉列蠔餐餐 - 又係好新鮮同好大隻!吉列豬柳餐 - 吉列粉太厚,完全蓋過豬既味道呢。吉列

因為太好味了!

蝦 x 3 點盬就幾好味啦。
吉列蠔餐餐 - 又係好新鮮同好大隻!
吉列豬柳餐 - 吉列粉太厚,完全蓋過豬既味道呢。
吉列帶子餐 - 帶子太好味既關係要 encore。

有兩個餐加左 $20 each upgrade 個 miso 湯做豬濃湯,真係好濃、入面有左 d 類似 Jelly 同carrot 既野。 Miso soup 會清 d。

佢配埋 d 好新鮮既 shredded 生菜,有種牛食草的感覺
(我淋紙菜醬油)。佢個碗白飯,粒粒飯粒分明,仲有種好似用好清既水煲既感覺,好好食啊!菜同飯可以無限 refill 架。

Dessert 係西瓜同一杯熱茶。好飽啊!
超好食既飯!
Super 正!
2009-11-07
$210 (Lunch)
超好食既飯!
Super 正!