スシロー📍 元朗青山公路249-251號元朗廣場3樓341-348號舖元朗最近都開咗スシロー,終於唔洗突登去屯市食啦。呢間分店喺晚市peak hour都係排50分鐘左右有得食,算比較快,但坐落點餐就發現佢供應嘅款式比較少,例如麵類會無海膽撈麵之類,整體選擇都無其他分店咁多,唔知係已經轉咗餐牌定點呢?食得スシロー都一定會叫好多款嘢食,所以今次只係揀咗幾款比較特別嘅菜式同大家分享下。 💰$17特盛天婦羅小柱軍艦 🐚呢款軍艦係スシロー期間限定嘅,因為人氣高企所以有得再販售。佢咁受歡迎係有原因嘅,飯上面放咗三粒天婦羅小柱,麵衣唔厚而且唔油膩,即使係凍咗仍然脆口,加埋畫龍點睛嘅鹹沙律醬,我一個人唔額外點醬料都可以食到十碟八碟,可相而知佢有幾正! 💰$12珍寶魷魚天婦羅 🦑喺關店前約20分鐘,壽司帶上多咗好多碟壽司,應該係廚房清埋啲尾貨,我哋見到呢磡魷魚天婦羅咁長咁大條,就本住試伏嘅心態拎咗碟嚟食。嘩!食過咁多次スシロー都無叫過佢嚟食,可惜!原來佢咁好食!佢嘅脆漿好脆,魷魚淨係聞都好香,食落一啲都唔腥唔韌,仲要係紅色碟,性價比極高! 💰$27 🍤介紹開天婦羅,當然唔少得。。天婦羅啦。佢入面有兩隻蝦
スシロー

💰$17
特盛天婦羅小柱軍艦 🐚

💰$12
珍寶魷魚天婦羅 🦑

💰$27 🍤
介紹開天婦羅,當然唔少得。。天婦羅啦。佢入面有兩隻蝦、幾塊南瓜片同香菇,每樣都各有特色,而且份量足,好抵食。值得一提嘅係スシロー嘅天婦羅汁味道比一般淡口,點完令到佢層做得好出色嘅炸醬淋哂,但又提升唔到各種食材嘅味道,建議省略。

💰$22
蜂蜜牛油味卡達拉娜 🍯🧈
終於俾我食到呢個超人氣嘅限定口味卡達拉娜,身為卡達拉娜超級頭號粉絲又點可以唔試試佢?可能多咗蜂蜜牛油,我覺得呢款口味更濃更滑,比起平時只有好重奶味嘅原味卡達拉娜,口味更有層次。細心啲睇,佢嘅焦糖面下有一點點蔥花,真係同卡樂B薯片一樣,加埋佢個咁可愛嘅迷你薯片袋,真係好得意!如果只能揀一種口味,我應該會揀呢隻新味,雖然平時我好重視甜品夠唔夠奶味,但呢款新口味有奶味之餘,仲有牛油嘅香氣同蜂蜜嘅甜味,真正係好食到飛起!