如果飲傳統黑豆漿/芝麻豆漿飲到悶小編向你推薦依間😘難得去元朗掃食 去左依間想朝聖好耐既豆乳店!佢既豆漿有成 17款口味 而且口味好獨特 全部都係傳統豆品廠無既口味😲 例如:芋頭 南瓜 小黃瓜 紫米 抹茶 黑芝麻 紅茶 等等……熟台灣既朋友 應該一眼就feel到成件事好「台灣」😂店舖提供試飲 揀唔落手可以試飲左先第一次買 我就揀左最突顯到豆香既 「特濃豆乳(無糖) $22」豆漿既濃度令人感到驚豔!唔單止豆香豐腴 連質感都勁濃稠 有果種「漿下漿下」既感覺😨仲以為得台灣人先整到依種level 估唔到大西北原來已經發展得咁成熟💛不過論口味 佢就唔係款款都整得出色同朋友一齊試飲左幾隻 比個大概大家參考>抹茶: 唔夠抹 有陣草味>南瓜:  無南瓜味 似普通有糖豆漿>芋頭: 有香芋味但無芋香 偏甜 唔好期待佢似芋泥奶>黑芝麻: 超好飲 黑芝麻勁濃味 試飲中唯一睇得上眼下次會直接課金朋友嗌既 「可可豆乳 $26」亦都好飲!可可味好香 但豆味始終會被可可蓋過似飲緊清新不膩既朱古力奶大部分口味都可選冷熱/無糖微糖$2X 一杯豆乳 完全覺得唔貴有時買一杯300ml既台式飲品仲
如果飲傳統黑豆漿/芝麻豆漿飲到悶
小編向你推薦依間😘

難得去元朗掃食 去左依間想朝聖好耐既豆乳店!
熟台灣既朋友 應該一眼就feel到成件事好「台灣」😂
店舖提供試飲 揀唔落手可以試飲左先

豆漿既濃度令人感到驚豔!
唔單止豆香豐腴 連質感都勁濃稠 有果種「漿下漿下」既感覺😨

不過論口味 佢就唔係款款都整得出色
同朋友一齊試飲左幾隻 比個大概大家參考
>抹茶: 唔夠抹 有陣草味
>南瓜:  無南瓜味 似普通有糖豆漿
>芋頭: 有香芋味但無芋香 偏甜 唔好期待佢似芋泥奶
>黑芝麻: 超好飲 黑芝麻勁濃味 試飲中唯一睇得上眼
下次會直接課金

朋友嗌既 「可可豆乳 $26」亦都好飲!
可可味好香 但豆味始終會被可可蓋過
似飲緊清新不膩既朱古力奶

大部分口味都可選冷熱/無糖微糖
$2X 一杯豆乳 完全覺得唔貴
有時買一杯300ml既台式飲品仲貴啦
小編直程覺得超值添 真係要去多幾次😤
入一次大西北就飲一次!

(其實佢連隻吉祥物都好有台灣文青插畫既風格 好可愛咖)