2020-03-23 1146 views
生日嘅時候朋友帶我去呢一間喺元朗既餐廳慶祝生日。餐廳地方都容易搵,喺大坑渠旁邊。餐廳其實細細間,係小店嚟嘅,大概可以容納10幾人。嗌咗餐之後,有餐湯同蒜蓉包,蒜蓉包有啲林,依個湯呢就濃咪既。朋友話呢間嘅牛扒幾好食,所以我就帶咗肉眼扒,五成熟,加咗隻虎蝦$20,朋友呢都嗌咗西冷扒,同我一樣都係五成熟。我哋都有交換黎食,啲肉質都好鮮嫩,都好入味。服務員問我哋要唔要鹽作調味,咁我哋都要左少少擺喺碟上面,點牛扒嚟食。😘佢得意在呢啲嘢飲完我會用個兩杯嚟裝㗎,個杯凍檸茶好得意呀。👍🏻因為生日,所以朋友神神秘秘叫咗個焦糖燉蛋畀我食,仲寫咗我個名架,好開心呀。個焦糖燉蛋都幾好食唔會話太膩。😆下次呢再去試吓其他意粉類嘅嘢食先😉

下次呢再去試吓其他意粉類嘅嘢食先😉