2021-01-22 51 views
位於歌賦街嘅新開餐廳「Hunger point」,主打墨西哥美食。大大個logo好搶眼,鍾意試新野嘅我又點會錯過呢。話明食墨西哥野又點少得「Taco 墨西哥卷餅」呢?呢度有得揀脆皮定軟皮。一於試曬兩款啦!點了「天多利玉子豆腐脆皮taco」和「手撕羊肉軟皮taco」。「手撕羊肉軟皮taco」羊肉份量多,加上酸辣青汁同青檸汁,平衡羊肉嘅氈味。重有大量粟米同蕃茄粒,食落更輕盈清新,另有枝豆,更添口感,是你的健康之選!另有素食可供選擇。食素嘅朋友可以揀「天多利玉子豆腐脆皮taco」。捲成雪糕筒形狀,好似手卷咁。入面有甜南瓜粒。涼拌青菜絲入面有酸嘅醃蘿蔔絲。加埋脆米沙律,食落脆卜卜,加埋脆皮,真係脆上加脆呀!餐廳重有多款醬汁比客人點。

「手撕羊肉軟皮taco」

餐廳重有多款醬汁比客人點。
TakeAway