我細細個有記憶已經有呢間餐廳存在,以前個街市仲係好旺,好多人入去食嘢。近幾年真係唔駛點等有位的,但都幾個月無去了。今日心血來潮想食下午茶,才來這裏一趟,起初以為眼花,點解咁多人排隊?望下餅櫃係咪有新鮮出籠,係有出爐熱辣辣靚蛋撻,但放眼都係姜濤,先知呢間野出名咗!和我Share枱的小妹妹遠度由大圍出嚟食姜濤餐,係好吸引,我差啲都想試吓,但我都係心宜雞批多啲:雞批細細,皮好薄,不是曲奇皮,係酥皮,但唔會碎或好油,用手拿來食唔會散,裏頭除咗有忌廉雞肉,仲有少少紅蘿蔔,增加咬感,但一d都唔硬。希望除咗名星餐,都多d人試吓佢哋其他出爐美食。
希望除咗名星餐,都多d人試吓佢哋其他出爐美食。
2022-08-21
$26 (Tea)
  • 雞批